От х:

Днес в x:

Шефката на "Национална компания индустриални зони" на крака за оглед на терена на летището край Узунджово

За да огледа възможностите на терена на бившото летище край село Узунджово днес на терен е била изпълнителният директор на "Национална компания индустриални зони" д-р Антоанета Барес. Зоната й е била представена от областния управител на област Хасково инж. Минко Ангелов и заместника му Мартин Узунов, съобщиха от администрацията на областния.

Огледът се случва само ден, след като стана ясно, че инвеститори от Саудитска Арабия проявяват интерес към възможностите за развитие на мястото на карго летище и индустриална зона. Той беше изразен при срещата на министъра на икономиката Никола Стоянов и министъра на иновациите и растежа Александър Пулев с ръководството на Публичния инвестиционен фонд на Саудитска Арабия, при която двамата български министри представиха проектна разработка за инвестиция на съоръжението. От областна администрация уточниха, че въпреки че областният управител е в отпуск, той е присъствал на огледа заради стратегическия потенциал на проекта за развитието на целия регион.

Територията се намира в близост до българо-турската и българо-гръцката граница, в близост до „Марица“, както и до пристанищните Александруполис и Бургас, където вече действа развита индустриална зона и в момента се изгражда и още една. През територията на областта преминават и два ключови трансконтинентални коридори. Първият свързва Западна и Централна Европа с Истанбул и Азия, а вторият - Северна Европа със Средиземноморието, бе подчертано още на огледа.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Че
    чемо
    20 -6
    20:23, 12 яну 2023
    Града се развива,браво.Скоро Хасково и Дъ град ще се слеят.Това е пътя.
  • 2
    Ба
    Бат Танас общественик
    20 -3
    22:34, 12 яну 2023
    Саудитците са го казали, " я камилата я камиларя"! От цялата работа някои наши временни ще си сложат малко комисионна в малкия джоб и ще има материал за списвачите! И в крайна сметка и след две години гледката ще е същата като саудитска пустиня!
  • 3
    Fb
    FB
    14 -2
    09:17, 13 яну 2023
    Алчни хорица, нищо няма да направите, Арабите правят от пустинята град, а ние сме обратно.
  • 4
    Ас
    Аскоо
    1 0
    05:18, 14 яну 2023
    А дано! Това би бил най-значимия проект за Хасково от десетилетия.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини