От х:

Днес в x:

Областният Ангелов се върна на работа. Проверките срещу него го оневинили

Областният управител на Хасково Минко Ангелов вече е на работа в държавната администрация. Той води днес заседанието по обсъждане държавния план-прием за учениците в пети и седми клас в региона.

След обсъжданията Ангелов съобщи, че проверките срещу него са приключили, резултатите са докладвани в Парламента, а те го оневиняват. Според депутата от БСП от Хасково Смиляна Нитова обаче така информация не е известна в Народното събрание.

Проверките срещу Ангелов започнаха след сигнал за корупционен скандал, свързан с контрабанда на стоки през Граничния пункта „Капитан Андреево“, в който областният е замесен. По него работиха ДАНС, МВР, Прокуратурата и КПКОНПИ. Заради това областният управител подаде оставка  и излезе в отпуск до изчакване на резултатите. Името на Смиляна Нитова също беше замесено, след като от парламентарната трибуна заместник-председателят на парламентарната група на БСП Иван Чечев съобщи, че Минко Ангелов й е изпращал заплашителни SMS-и. А повод за това е отправеното от нея питане към министър-председателя за предприетите действия по сигнала срещу областния управител на Хасково.

"Проверяван съм много пъти-нека така да бъде. Проверките срещу мен показват, че нямам нищо общо с клеветническите сигнали, подадени за втори път срещу мен", посочи днес Минко Ангелов. Той припомни и за скандала от 2017 година, в който негова фирма беше посочена като крадец на ток. Ангелов обясни, че е спечелил делото в съда на две инстанции и посочи, че проблемът е бил в несвършена работа на EVN. Той заплаши, че ще съди медиите, писали по единия и другия казус, за клевета.

Минко Ангелов обясни, че ще приеме отново поста на областен управител на Хасково, ако той му бъде предложен и в следващия служебен кабинет.

По друга от важните теми през последните седмици, по която интерес проявиха и инвеститори от Саудитска Арабия-развитието на летище Узунджово и превръщане му в евентуална индустриална база, Минко Ангелов припомни, че тече процедура, в която държавата иска връщането на обекта. Той беше предоставен безвъзмездно от МРРБ на община Хасково. По договора общината трябва да върне летището, ако в рамките на пет години не реализира свой проект на него. Срокът вече е приключил, обясни Ангелов.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    По
    Похвално!
    37 -6
    16:51, 31 яну 2023
    Докато тръгнат други проверки!
  • 2
    Др
    Драган
    35 -10
    16:52, 31 яну 2023
    Гнусно к0п3л3нц3
  • 3
    Пъ
    Пълен смях
    25 -5
    00:01, 1 фев 2023
    С такива управленци едва ли някой се чуди как се превърнахме в най-бедната икономическа област в страната.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини