От х:

Днес в x:

2 акта и предписание за хасковлия за заклани животни и за разчистване на отпадъци

    Община Хасково глоби гражданин за образувалото се нерегламентирано сметище в покрайнините на областния град, съобщиха от кметството. Повод за това са заклани животни, струпани стари автомобилни гуми, пластмасови шишета, битови отпадъци и кости от животни на терен край кръстовището на улиците „Пещера“ и „Елена“ във вилна зона „Каменец“. По случая Haskovo.net писа по-рано днес след читателски сигнал.

    Сигнал за случая е бил подаден и в Община Хасково още в неделя и е била извършена проверка на място още същия ден от служители на служба КОРЗ.

    На Живко Стоев, който днес пред репортери се представи като Живко Иванов, са издадени два. Той няма нищо на негово име - нито имот, нито крави. По Закона за ветеринарно-медицинска дейност кравите не са регистрирани и се водят безстопанствени. В тази връзка едната санкция е на стойност 300 лева за замърсяване, а другата е за 100 лева по Закона за ветеринарно-медицинска дейност. Било му е указано да премахне закланата крава, което е изпълнено и установено при повторна проверка в сряда тази седмица.

    Негови са гумите, които той събира из целия град, както и отпадъците, казаха от Община Хасково и допълниха, че съседи се жалват периодично.

    Според запознати мъжът е криминално проявен и има да плаща кръвнина. Предстои нова среща между Община Хасково и Областната дирекция по безопасност на храните с цел окончателно решаване на проблема.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини