От х:

Днес в x:

Искат да назначат още 6 служители за контрол на незаконните сметища

Да бъдат назначени още шестима служители от 1 януари 2023 г., които да отговарят за контрола по чистота на територията на община Хасково, предлага кметът Станислав Дечев.

Към момента контролът се осъществява от 10 служители на сектор КОРЗ, които освен за контрола на чистотата, осъществяват за контрол по всички наредби на общината, както и по редица закони /например ЗДвП, ЗВМД, Закона за здравето, ЗПБ/.

„През последните години се забелязва постоянното създаване на нерегламентирани сметища. Освен тях се наблюдава и безразборното изхвърляне на отпадъци от страна на недобросъвестни граждани, като ярък пример за това е замърсяването на изграждащия се в момента парк на 10-ти Родопски полк“, пише в докладна записката на градоначалника.

Той уточнява, че назначените в момента служители са малко, предвид широкия обхват на контрол, който трябва да е ежедневен, включително събота и неделя, както и след работното време на администрацията. 

В тази връзка градоначалникът иска увеличението на служителите по контрол. Предложението предстои да бъде гласувано на предстоящото заседание на общинския съвет на 16 декември. Ако то бъде прието, в администрацията ще работят общо 268 души. Заплатите на новите служители ще бъдат предвидени в план-сметката за разходите от такса битови отпадъци и ще бъдат калкулирани при определяне на размера ѝ.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ру
    Румен
    21 -1
    13:39, 10 дек 2022
    КОРЗ е една паразитна служба която е създадена по време на кмета Георги Иванов. По- цял ден си вършат частната работа със служебните автомобили и никаква работа не вършат. Само се интересуват кога ще дават аванс и кога заплата. Кмете, закривай....
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини