От х:

Днес в x:

И Областна администрация, и община Хасково искат летище „Узунджово“

    Отчет за свършената работа за 7 месеца даде областният управител Катя Панева преди да бъде назначен друг на нейното място след разпускането на правителството.

    Припомняме, че Панева бе назначена на 7 януари 2022 г. Днес тя заяви, че е започната процедура по връщане на бившето летище „Узунджово“ от община Хасково на държавата. Поясни, че договорът за безвъзмездното му прехвърляне от държавата на общината е изтекъл в началото на тази година, като вече трябва да започне връщането му. По думите й това трябва да стане факт в рамките на 2 месеца след решението на Общинския съвет. Тя предложила на МРРБ на терена от площ над 28 000 дка да се изгради буферен паркинг, но имало и предложения за други инвестиции.

    Според нея, на летище „Узунджово“ не са направени никакви инвестиции, с изключение на Кучешкия приют, който представлява една много малка част от имота.

    „Независимо от всички обстоятелства, през които минах тези 7 месеца, искам да благодаря и на екипа на Областна администрация. Аз лично смятам, че се справихме перфектно. Това беше една взаимна работа“, каза Катя Панева.

    Относно летище „Узунджово“, кметът Станислав Дечев изрази готовност да направи всичко възможно за това бившето летище да остане на общината чрез удължаване на договора.

    Той заяви, че не е съгласен с твърденията за неосъществени дейности, освен изградения приют. Поясни, че имали предварително съгласие за инвестиции. Той подчерта обаче, че те не са реализирани не само заради пандемията от Ковид, но и заради тежката инфлация и нивото на инвестициите в България не е такова, каквото беше през предходните години.

    „Именно заради това в дадения ми срок с всички възможни сили, които имам, като кмет на община ще преговарям с всеки един министър-председател, включително и с настоящия за удължаване на въпросния срок, за да може да осъществим идеите си и плановете си“, каза градоначалникът. Той допълни, че ако трябва ще се борят по съдебен ред, но първо ще пробват по безобиден начин за запазване на собствеността.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      И
      И
      19 -4
      15:16, 4 авг 2022
      Кмете кмете ,направи жилищен квартал там ,да изкараш някой лев,то това летище какво ли не бе ,да се усвоят парите .
    • 2
      И
      И
      20 -8
      15:17, 4 авг 2022
      Защо не го ползват ,за летище ,или то няма кой да дойде да кацне тук ,тук командва герб.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини