От х:

Днес в x:

38 °C

Областният затяга дисциплината за изборите: под лупа за мъртви души и контролиран вот в администрацията

  Новият областен управител на Хасково Минко Ангелов затяга редиците на държавния апарат в региона за подготовката на предстоящия парламентарен вот.

  Да се пресече порочната практика на купения вот, да няма спекулации с „мъртви души“ в изборните списъци, както и да се следи за натиск да се гласува за определени кандидати и партии в държавната и местната администрации, е приоритетната му задача на новото поприще, посочи той в интервю за eTV и Haskovo.net.

  Минал през различни позиции в годините на местната и държавната администрация, а преди седмици и с опита си вече и на депутат в 45 НС от „Изправи се! Мутри вън!“, Минко Ангелов обясни, че се връща в политиката от частния сектор, защото смята, че трябва да се направят редица промени за създаването на по-добра бизнес среда, както в региона, така и в страната, за което може да бъде полезен.

  В тази посока новият областен управител коментира и заявеното преди дни намерение от изпълнителния директор на „Тракия икономическа зона“ Пламен Панчев за инвестиция и превръщането на бившето летище до с.Узунджово в Индустриален парк. А кметът на Хасково обяви, че Проектното предложение за инвестиция ще бъде внесено в общинския съвет на Хасково за разглеждане и даване на предварително съгласие.

  Според Минко Ангелов обаче ситуацията около терена не е изчистена, тъй като той е прехвърлен на община Хасково с правителствено решение с подусловия, сред които е и това, че на него не може да се извършва търговска дейност.

  В отговор на твърдението му от община Хасково коментираха, че става въпрос за инвестиция от клас А, която минава през преференциален  разрешителен режим на действие и актуване на държавно ниво. От там допълниха, че в седмицата преди сесията на Общинския съвет, насрочена 28 май, изпълнителният директор на „Тракия икономическа зона“ ще присъства на заседанията на постоянните комисии към местния парламент, за да разясни инвестиционните намерения.

  А иначе днес не беше спазена традицията и предаването на поста от досегашния областен управител на новия мина без официална церемония и покана към медиите.

  Въпреки това, досегашният областен управител д-р Стефка Здравкова и назначеният от Служебния кабинет нов областен управител на Хасково Минко Ангелов, са се видели сутринта и са си стиснали ръце. Това става видно от снимки, които бяха качени във Фейсбук. На тях при влизането си в Областната администрация Минко Ангелов е придружен от общинския съветник от „Движение заедно за промяна“ от Хасково Георги Пеев.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (23)

  • 1
   Гр
   Гражданин
   37 -18
   19:58, 20 май 2021
   Хахаха. Г-н Ангелов какво можеш да очакваш от тая тъпата. Тя си повярва, че вече и е бащиния Обл адм. Кадърни кадри от години експерти напуснаха.
   Вие сте прекалено интелигентен г-н Ангелов да видим как пак ще се повтарят почти 14 хиляди преференциални вота. Този е толкова тъп или самозабравил се вече да натискаш за толкова гласа при условие, че си втори в листата.
   • Жи
    Жител
    29 -18
    20:27, 20 май 2021
    Тия гражданите дето откраднаха държавата ги знаем. Знаем и колко сте умни и вие. Кво е това мънкане в това видео. Слушайте и дерзайте с новияят областен управител. Честни и демократични избори хахахаххааххах
   • А не да прибираш комисионни от тях ... (справка летището")
    ....................
    ............... Винаги мога да те пусна по "директната линия" на бай президента .....
    .....
   • Ко
    кой
    7 -5
    08:35, 21 май 2021
    кадърен кадър напусна?
  • 2
   Ев
   ЕВН пита ?
   48 -7
   20:11, 20 май 2021
   Ще следите ли за правилното отчитане на електроенергия в Областната администрация ? 🙈
  • 3
   Фи
   Фифа 2019
   40 -18
   20:13, 20 май 2021
   Новия областен управител е Георги Пеев. Пеев ще казва а Минко ще изпълнява. Беливанов да направят сега зам. Областен и Светла втори зам. Областен. Те това са им мечти. Нали са една група. Минко няма акъл за 2 лв. Всички го знаем. Заформя се групата на Георги Иванов в областна администрация.
   • Ха
    Хахаха
    24 -18
    20:20, 20 май 2021
    Фифа хахаха нямал акъл за 2 лв, а о вярно ти му движиш фирмите. И ей така стигна до тия постове ти го избута напред.
   • Ам
    ам да
    25 -20
    20:39, 20 май 2021
    Те тия дето го слагат на тия постове и на тях им е толкова акъла.Радев умникооооо, къде ти е акъла ...имаше преднина, да.Загуби я!
   • Ще се оплача на Вуйчо Иван Брадата - Тираджията да ти удари едни ХХХХ
  • 4
   Бо
   Бо.же
   25 -16
   20:14, 20 май 2021
   Областният затягал мерките божееее! Вече се изложихте яко!!!
  • 5
   Vi
   vil
   36 -14
   20:16, 20 май 2021
   И кво стана? Хванаха го да краде ток и областен стана .Аиде бе гилдията защо стоите раследваите
  • 6
   Бу
   Буквално оп.
   24 -11
   20:30, 20 май 2021
   Другарю,Вие Се Насрахте - С тези безумни назначения - Сегашни и Предстоящи!
  • 7
   Об
   Областния
   15 -9
   20:35, 20 май 2021
   ЩЕ има доста работа, най-важно да не дели хората по категории както правеше предишната му колежка! На нея добър път в живота , а на него не само работа, работа, работа, а и свършена, свършена, свършена!
   • Да
    Да де,да
    19 -11
    20:57, 20 май 2021
    Неговата работа е да свърши работа на аркадаша Радев . Като свърши с мръсната работа ,следващият път ще върши работа на други ,само келипир да има. Така беше с всички ,през които прелетя . То не беше Георги Иванов ,то не бяха БСП ,ДПС .НДСВ ,АБВ ,Мутрите на Галевица и разбира се , льотчика .
    Този ,ако президента вече не е президент , на сутринта ще се е отрекъл от него ,както Петър от Христос.
    Гледат го ,че е слаб на акъл и все го набутват за мръсна работа.
  • 8
   Хи
   Хименката
   12 -7
   20:39, 20 май 2021
   Ами така как ГЕРБ ще имат гласове ?
  • 9
   Хх
   Хххххх
   34 -16
   20:40, 20 май 2021
   Е то затова държавата в момента е на това ниво, защото хора като Минко Ангелов се назначават на такива постове! Срам! Позор! И този паляк, Пеев какъв ще го играе. Оооо да, забравих, че той е с крадливите на власт!
  • 10
   Пи
   Пипи
   32 -4
   21:45, 20 май 2021
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 11
   Па
   Панаетюф Теню ут Гереня
   15 -4
   22:26, 20 май 2021
   Минко, земи измети заместника от болницата, да земи да тръгне таа болница. Трийсе години бадева пари зима момчето, ама за 30 пари работа не е свършило. Страх го е да ни гу махнат и са нагада.
  • 12
   An
   an alien Haskovo spectator
   19 -7
   22:51, 20 май 2021
   Компютър Консулт ще манипулира софтуерна машите за гласуване в областта и пломбирането им , а Пеев ще показва и доказва, че изборите са прозрачни и честни.
  • 13
   Ми
   Минкоо, Минко
   20 -7
   00:25, 21 май 2021
   Сам не знаеш какви глупости дрънкаш. Ще контролираш за спекулации в общинската администрация, в частните фирми и списъците за “мъртви души”. Можеш да контролираш само собствения си Пи Ар. Не се вземай толкова насериозно!
  • 14
   См
   смешници
   14 -8
   06:30, 21 май 2021
   Пълно излагане.Наредили ги крадец до крадеца и ни казват че ще оправят държавата.Вие ще видите ние как ще ви оправим на предстоящите избори.И Румен Радев да си събира багажа.С делата си показвате що за стока сте.Ще има избори до дупка май докато не отпаднат всички подобни на тоя от митниците, Минко, Пеев и цялата им компания.Избори, избори, избори.
  • 15
   Но
   Новото време
   5 -6
   08:30, 21 май 2021
   Ако наистина искат тази държава да тръгне и някой все пак да остане във нея ,то трябва задължително да разследват и развалят далаверите на предните ....
   За град Хасково е задължително да започнат с далаверата ,,Параграф 4,,
   3 хиляди засегнати гласоподаватели срещу няколко съмнителни собственика със нагласени ,,наследени,, цели квартали ....
  • 16
   Ве
   Весо
   13 -5
   08:34, 21 май 2021
   Минкоооо минкооо всички те знаем какъв си, за последните избори игра с Георги Иванов и сега Светла и Пеев ли ще ти са заместници.Ти си лягаше и ставаше с всички.Смешен си. Много са прави хората, надупваш се на всички. Но не забравяй малък град сме,знаем се.
  Последни новини