От х:

Днес в x:

7 °C

Всеки абонат на ВиК може да жали новата цена на водата

Всеки правно заинтересован субект може да обжалва решението на КЕВР за новата цена на водата. Това обясниха от правния отдел на Областна администрация-Хасково.

Цената на водата в Хасково и Свиленград скочи с 50 ст. от първи август и вече е 3,50 лв. за кубик. С тази дата е одобрението на Комисията за енергийно и водно регулиране на бизнес плана на ВиК -Хасково, в който бяха заложени мотивите за исканото поскъпване.

То е отразено за двете общини в региона тъй като само в Хасково и Свиленград има пречиствателни станции.

Държавата има 35 % представителство в Асоциацията по ВиК и нейния глас, изразен от областния управител, беше „за зелена светлина“ на предложенията на ВиК. На заседанието на асоциацията преди месец, Хасково, който е с най-голям дал в Асоциацията сред общините, гласува с „въздържал се“ за вдигане цената на водата, след решение на Общинския съвет. Гласувахме така от една страна, защото бяхме „против“ повишаване цената на водата, но пък от друга -“за“ за заложениите в бизнес плана на ВиК инвестиции, обясни кметът на Хсково Станислав Дечев.

Решението на КЕВР може да бъде обжалвано от всеки абонат или НПО в 14 дневен срок пред Административен съд – София град.

В интернет върви и петиция срещу високата цена на водата в Хасково, който до момента е подписана от 1105 души.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

 • 1
  Ам
  Аман от вас
  45 -1
  16:10, 4 авг 2020
  Писна ни от тая скапана кратунска държава
 • 2
  Ди
  Димитров
  50 -1
  16:11, 4 авг 2020
  Ще обжалваме! Аз лично ще обжалвам, но нека повече хора да обжалват, защото една птичка пролет не прави. Добре е да организираме и протест пред ВиК, за да ни чуят!
  • Ашколсум ,
   отклонихме огъня към КВЕР и ВиК
   ....
   сега чакаме Бащицата Тулуп Ага да възстанови справедливостта
 • 3
  Да вържа цялата Висша Областна и Общинска Администрация
  на Площада пред паметника със свалени гащи
  и да им ударя по 20 дрянови пръчки на голо
  ....
  естествено с клипчета п Фейсбука :))
 • 4
  Ни лук яли , ни лук мирисали
  ...
  Оплаквайте се във КЕВР .
  .....
 • 5
  Хх
  ХХ
  25 -3
  18:05, 4 авг 2020
  Плаща се качествена услуга ние си плащаме а не получаваме качественна вода , какъв *** искат вик хасково .
 • 6
  Вр
  Враг пред портата
  31 -1
  18:06, 4 авг 2020
  На всички го набиват едновременно, а всеки да се спасява сам. НЕ! Проблемът е общ и искът трябва да бъде общ, тези герберасщини с разделяй и владей да си ги държат в Банкя!
 • 7
  Да
  Дайте
  25 -1
  18:13, 4 авг 2020
  линк на образец на жалба или за обща групова жалба на гражданите на Хасково! Не може така понтийски да се измъкнете - приемате увеличение на цените, а гражданите индивидуално да обжалват! Областният управител нали е представител на властта и не е взел участие в увеличението на цената, т.е. не е страна.
 • 8
 • 9
  Не
  Не ви ли е срам ве
  25 -1
  18:59, 4 авг 2020
  Тая харманлиийската гласува на заседанието на асоциацията за увеличение на цената, после от правния отдел на областта казали, който не му харесва да обжалва. Наглост, арогантност, безочие...... То всеки сам ако се оправя, какъв е смисъла от тея държавни структури изобщо. Стига с тва подмазване и лизане на подметки, защитете веднъж поне гражданите си. Че то областната и кмета като не застанат зад хората си за какво иде реч изобщо.
  • Гн
   Гнило място
   22 -1
   19:14, 4 авг 2020
   Харманлийски мешета не трябва да се допущат, до вратата на властта, в областта!
 • 10
  Жа
  жална майка
  12 0
  19:26, 4 авг 2020
  Казва се "обжалва", а не "жали"! Всички жалим, но единици ще обжалват.
 • 11
  Ам
  амиии
  22 0
  19:36, 4 авг 2020
  Обединението прави силата. Самостоятелни действия няма да имат същия ефект!
 • 12
  Ма
  Марков
  20 -1
  20:00, 4 авг 2020
  Искаме оставката на Марков, после по-ниски цени на водата и после оставка на всички капути от ГЕРБ!
 • 13
  Ос
  Оставка
  14 0
  20:01, 4 авг 2020
  Оставка!

Хороскоп за 30.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Благоприятна възможност да проявите организаторските си умения. Съобразявайте се с обстоятелствата и ще напреднете. Овладейте връхлитащите ви емоции, за да ви е по-лесно си намерете някого, на когото да изплачете болката си. Семеен проблем постепенно отшумява и това ще ви успокои.
30 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Повечето от вас ще предпочетат да се посветят на почивка през този ден, тъй като изминалата седмица е отнела голяма част от силите ви. Идеята ви ще бъде подкрепена от хората около вас, които едва ли ще ви оставят да скучаете. Проявете повече ентусиазъм относно планирано мероприятие, в противен случай рискувате да развалите настроението на близък човек.
30 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Възможни са проверки от различен характер: финансови, семейни, приятелски. Въведете в ред документацията си, погрижете се за близките си и не пренебрегвайте поетите ангажименти. Не търсете непременно недостатъците у другия, помогнете му да изрази по-добре себе си, като го насърчите към това.
30 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е обстановката у дома ви да е напрегната сутринта и с действията си най-вероятно няма да допринесете с нищо за промяната и към по-добро. Препоръчително е да не се задържате дълго време в къщи и да потърсите поле за изява навън. Делови начинания ще получат благоприятно и донякъде неочаквано развитие, което ще ви създаде допълнителна работа.
30 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много неща ще ви радват днес, но не можете да бъдете навсякъде. Трудно е да угодите на всички, но важното е да живеете пълноценно. Не изхвърляйте нищо, нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Предстои ви желана промяна, която значително ще свали напрежението, още повече, че ще има с кого да я споделите. Насладете й се.
30 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Станете по-балансирани и не допускайте да ви връхлитат емоционални натоварвания. Излезте на чист въздух сред природата или се срещнете с приятни за вас хора. Случващото се ще бъде такова, че трябва да разчитате само на себе си. Очаква ви работа, но имате шанс да обърнете нещата в своя полза.
30 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Стресът се отразява неблагоприятно на контактите ви днес, реагирате на всяка невинна забележка. Починете си и не влизайте в конфликти. Денят е подходящ за отмора, среща с приятели и неща, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не пропускайте да изпълните обещанията си, по тях съдят за сериозността ви.
30 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Личният ви живот ви предлага много предизвикателства и като че ли днес поглъща цялото ви внимание. Трудно ви е да се съсредоточите върху каквото и да било. Днес от това нищо няма да изгубите, така че спокойно подреждайте интимния си свят.
30 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се скъпите на комплименти и дори на моменти прекалявате. Бъдете по-уравновесени в тази насока, може да ви разберат погрешно. Някой от вас днес ще имат изключителен празник в семейството си. А ако се колебаете как да прекарате вечерта, знайте че ще ви бъде отправено предложение, което ще ви зарадва и отмори с настроението си.
30 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
30 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съзнателно ще промените отношението си към проблем, който ви е занимавал наскоро. Това ще ви помогне да се освободите от напрежението и да насочите погледа си към хубавите страни на живота си. С излъчваното от вас очарование ще привличате интереса на другите. Направете ги щастливи.
30 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
30 ное 2020
Последни новини