От х:

Днес в x:

25 °C

Всеки абонат на ВиК може да жали новата цена на водата

Всеки правно заинтересован субект може да обжалва решението на КЕВР за новата цена на водата. Това обясниха от правния отдел на Областна администрация-Хасково.

Цената на водата в Хасково и Свиленград скочи с 50 ст. от първи август и вече е 3,50 лв. за кубик. С тази дата е одобрението на Комисията за енергийно и водно регулиране на бизнес плана на ВиК -Хасково, в който бяха заложени мотивите за исканото поскъпване.

То е отразено за двете общини в региона тъй като само в Хасково и Свиленград има пречиствателни станции.

Държавата има 35 % представителство в Асоциацията по ВиК и нейния глас, изразен от областния управител, беше „за зелена светлина“ на предложенията на ВиК. На заседанието на асоциацията преди месец, Хасково, който е с най-голям дал в Асоциацията сред общините, гласува с „въздържал се“ за вдигане цената на водата, след решение на Общинския съвет. Гласувахме така от една страна, защото бяхме „против“ повишаване цената на водата, но пък от друга -“за“ за заложениите в бизнес плана на ВиК инвестиции, обясни кметът на Хсково Станислав Дечев.

Решението на КЕВР може да бъде обжалвано от всеки абонат или НПО в 14 дневен срок пред Административен съд – София град.

В интернет върви и петиция срещу високата цена на водата в Хасково, който до момента е подписана от 1105 души.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

 • 1
  Ам
  Аман от вас
  45 -1
  16:10, 4 авг 2020
  Писна ни от тая скапана кратунска държава
 • 2
  Ди
  Димитров
  50 -1
  16:11, 4 авг 2020
  Ще обжалваме! Аз лично ще обжалвам, но нека повече хора да обжалват, защото една птичка пролет не прави. Добре е да организираме и протест пред ВиК, за да ни чуят!
  • Ашколсум ,
   отклонихме огъня към КВЕР и ВиК
   ....
   сега чакаме Бащицата Тулуп Ага да възстанови справедливостта
 • 3
  Да вържа цялата Висша Областна и Общинска Администрация
  на Площада пред паметника със свалени гащи
  и да им ударя по 20 дрянови пръчки на голо
  ....
  естествено с клипчета п Фейсбука :))
 • 4
  Ни лук яли , ни лук мирисали
  ...
  Оплаквайте се във КЕВР .
  .....
 • 5
  Хх
  ХХ
  25 -3
  18:05, 4 авг 2020
  Плаща се качествена услуга ние си плащаме а не получаваме качественна вода , какъв *** искат вик хасково .
 • 6
  Вр
  Враг пред портата
  31 -1
  18:06, 4 авг 2020
  На всички го набиват едновременно, а всеки да се спасява сам. НЕ! Проблемът е общ и искът трябва да бъде общ, тези герберасщини с разделяй и владей да си ги държат в Банкя!
 • 7
  Да
  Дайте
  25 -1
  18:13, 4 авг 2020
  линк на образец на жалба или за обща групова жалба на гражданите на Хасково! Не може така понтийски да се измъкнете - приемате увеличение на цените, а гражданите индивидуално да обжалват! Областният управител нали е представител на властта и не е взел участие в увеличението на цената, т.е. не е страна.
 • 8
 • 9
  Не
  Не ви ли е срам ве
  25 -1
  18:59, 4 авг 2020
  Тая харманлиийската гласува на заседанието на асоциацията за увеличение на цената, после от правния отдел на областта казали, който не му харесва да обжалва. Наглост, арогантност, безочие...... То всеки сам ако се оправя, какъв е смисъла от тея държавни структури изобщо. Стига с тва подмазване и лизане на подметки, защитете веднъж поне гражданите си. Че то областната и кмета като не застанат зад хората си за какво иде реч изобщо.
  • Гн
   Гнило място
   22 -1
   19:14, 4 авг 2020
   Харманлийски мешета не трябва да се допущат, до вратата на властта, в областта!
 • 10
  Жа
  жална майка
  12 0
  19:26, 4 авг 2020
  Казва се "обжалва", а не "жали"! Всички жалим, но единици ще обжалват.
 • 11
  Ам
  амиии
  22 0
  19:36, 4 авг 2020
  Обединението прави силата. Самостоятелни действия няма да имат същия ефект!
 • 12
  Ма
  Марков
  20 -1
  20:00, 4 авг 2020
  Искаме оставката на Марков, после по-ниски цени на водата и после оставка на всички капути от ГЕРБ!
 • 13
  Ос
  Оставка
  14 0
  20:01, 4 авг 2020
  Оставка!

Хороскоп за 18.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
18 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
18 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
18 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
18 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
18 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
18 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
18 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
18 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
18 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
18 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
18 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
18 сеп 2020
Последни новини