От х:

Днес в x:

Мъж от Димитровград е новозаразен с коронавирус, четирима са оздравели

Двама новозаразени с коронавирус са в статистиката за Хасковска област днес, а четирима са оздравелите от вируса през последното денонощие, съобщават от областната администрация.

За последното денонощие на територията на област Хасково са взети три проби за наличие на коронавирусна инфекция от МБАЛ-Хасково. Пробите им са изследвани и са отчели отрицателен резултат.

На 29 юли от РЗИ-Хасково бяха взети тридесет и пет проби за наличие на COVID 19. Двадесет и седем от тях бяха взети от Дома за стари хора-Ивайловград, всички са отчели отрицателен резултат. Отрицателни са и трите повторни проби, взети от Дома за възрастни с психични разстройства - с. Радовец. От останалите пет контролни проби - четири са отчели отрицателен резултат и една положителен. Напълно излекувани са две жени на 39 и 62 години и двама мъже на 42 и 48 от община Димитровград. Положителна остава контролната проба на 18-годишното момче от община Ивайловград.

Към РЗИ-Хасково е постъпила информация за два нови положителни случая на COVID-19. Мъж на 27 години от община Ивайловград, на който е връчено предписание за поставяне под карантина и контактните му лица са установени и мъж на 30 години от община Димитровград. Той е хоспитализиран в инфекциозно отделение на МБАЛ-Хасково. Контактните му лица са издирени и са им връчени предписание за поставяне под домашна карантина.  

Втори смъртен случай от коронавирусна инфекция е регистриран в област Хасково. Починала е 50-годишната жена от община Тополовград. Жената е била приета на 27 юли в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Хасково с двустранна пневмония. Тя е страдала от високо кръвно налягане и ехинококоза. Изказваме искрени съболезнования на близките и семейството на починалата жена. 

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково, към момента са 91. От тях шест са хоспитализирани в МБАЛ – Хасково, един в болница извън областта, тридесет и двама на домашно лечение, двама починали и петдесет излекувани. В това число се включват и обявените за последното денонощие четири напълно излекувани, регистрирани 2 нови случая и един починал. Общо под карантина на територията на областта са поставени 274 човека. 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Гр
    Гражданин
    5 -2
    13:21, 1 авг 2020
    Кой са , къде работят кажете , така излиза , че покрай тях ,техни познати , наши познати , ние вие и т.н да се прикачим - какво мълчите ,нали уж е в полза за всички.
    Или има нещо друго !
  • 2
    То
    Този
    1 0
    13:51, 2 авг 2020
    Този с минуса де не би да е той !
Последни новини