От х:

Днес в x:

Двама мъже от Димитровград заразени с коронавирус

Четири нови случая с коронавирусна инфекция са регистрирани на територията на област Хасково, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Касае за двама мъже от община Димитровград на 32 и 34 години. Те са работили заедно и са колеги на 32-годишния мъж от община Димитровград, обявен на 22 юли. На двамата са връчени предписания за поставяне под домашна карантина.

Третият заразен е мъж на 58 години от община Хасково. Той е поставен под домашна карантина, а контактните му лица са установени.

Последният случай на Covid-19 е мъж на 22 години община Хасково. Предстои през днешния ден да бъде проведено епидемиологично проучване.

Проби:

За последното денонощие на територията на област Хасково са взети десет проби за наличие на коронавирусна инфекция. Шест от тях са взети от РЗИ-Хасково – една контролна на 18-годишното момче от община Ивайловград и пет на контактни лица на заразени. Пробите все още се обработват.

Четири проби са направени от МБАЛ-Хасково - една от тях е контролна на 71-годишния мъж от община Димитровград, която е отчела положителен резултат, а останалите три на пациенти, са отрицателни.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини