От х:

Днес в x:

8 °C

Задържаната за убийството в Хасково: Кълна се, не съм убила майка си

Изображение 1 от 5

  46-годишната Димитринка Вълчанова, обвинена за убийството на майка си в Хасково, ще остане за постоянно в ареста. Това реши днес съдия Милена Петева от Окръжния съд в Хасково.

  Дъщерята беше задържана в събота за това, че е умъртвила 68-годишната си майка, нанасяйки й удари по тялото. В резултат на побоя жертвата получила кръвонасядания по главата, лицето, имала 3 счупени ребра и сърдечна недостатъчност от гръдна травма. Стана ясно, че три дни след кончината, трупът на пенсионерката е бил увит в чаршаф и изнесен до кофите за боклук на улица „Дунав“, тъй като започнал да се разлага. По-късно дъщерята е задържана за убийство, извършено с особена жестокост.

  Днес в съда Димитринка неколкократно заяви, че не е убила майка си Господинка Велева. Разказа, че майка й получила рани от побоища в село Мъдрец. „Хората я биеха в селото, защото беше клошарка и събираше найлони“, каза дъщерята. Прибрала майка си в апартамента на булевард „Васил Левски“ в Хасково, където живеели на квартира със сестра си и двете им деца – на 12 и 21 г. Никой от тях не работел и се издържали с пенсията на майка й.

  „Кълна се, не съм я убила аз. Почина от раните си, които гнояха“, заяви дъщерята. Поясни, че по спомен майка й е починала в четвъртък. Димитринка заяви, че не знаела как да действа при смъртта на човек и затова изнесли трупа на улицата.

  Прокурорът по делото Цвета Пазаитова пледира обвиняемата да остане за постоянно в ареста. Изтъкна, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемата е автор на престъплението, има опасност да се укрие и извърши друго престъпление. Държавният обвинител поиска по делото да се назначи психична и психиатрична експертиза.

  Служебният адвокат на Димитринка пък поиска клиентката да бъде пусната под домашен арест, тъй като според нея не се установява по категоричен начин авторството на деянието.

  В крайна сметка съдия Петева наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ за Димитринка. Магистратът взе предвид и проведения следствен експеримент, потвърждаващ тезата на обвинението, както и показанията на останалите три жени от семейството.

  Определението на Окръжния съд подлежи на обжалване пред Апелативния в Пловдив в 3-дневен срок.

  За престъплението законът предвижда наказание от 15 до 20 г затвор, доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Га
   Ганьо
   13 -6
   17:55, 8 юли 2020
   Почва началото на БГ
  • 2
   Ва
   Васил
   25 -8
   18:13, 8 юли 2020
   И криминалната мутра от Банкя се кълне, че не взима рушвети.
   • Сй
    СЙБШВГЗ
    4 -22
    20:23, 8 юли 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
   • :)
    : )
    2 -14
    22:57, 8 юли 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 3
   Ше
   Шерлок
   4 -2
   09:21, 9 юли 2020
   Никой не работи издържалиса се от пенсията на жената !!!!!
   Гниели са и раните !!!!
   Иснесла трупа на улицата !!!!
  • 4
   Ми
   Миро
   0 0
   13:40, 9 юли 2020
   Тази жена не е много наред с главата от край време
  Последни новини