От х:

Днес в x:

Задържаната за убийството в Хасково: Кълна се, не съм убила майка си

Изображение 1 от 5

    46-годишната Димитринка Вълчанова, обвинена за убийството на майка си в Хасково, ще остане за постоянно в ареста. Това реши днес съдия Милена Петева от Окръжния съд в Хасково.

    Дъщерята беше задържана в събота за това, че е умъртвила 68-годишната си майка, нанасяйки й удари по тялото. В резултат на побоя жертвата получила кръвонасядания по главата, лицето, имала 3 счупени ребра и сърдечна недостатъчност от гръдна травма. Стана ясно, че три дни след кончината, трупът на пенсионерката е бил увит в чаршаф и изнесен до кофите за боклук на улица „Дунав“, тъй като започнал да се разлага. По-късно дъщерята е задържана за убийство, извършено с особена жестокост.

    Днес в съда Димитринка неколкократно заяви, че не е убила майка си Господинка Велева. Разказа, че майка й получила рани от побоища в село Мъдрец. „Хората я биеха в селото, защото беше клошарка и събираше найлони“, каза дъщерята. Прибрала майка си в апартамента на булевард „Васил Левски“ в Хасково, където живеели на квартира със сестра си и двете им деца – на 12 и 21 г. Никой от тях не работел и се издържали с пенсията на майка й.

    „Кълна се, не съм я убила аз. Почина от раните си, които гнояха“, заяви дъщерята. Поясни, че по спомен майка й е починала в четвъртък. Димитринка заяви, че не знаела как да действа при смъртта на човек и затова изнесли трупа на улицата.

    Прокурорът по делото Цвета Пазаитова пледира обвиняемата да остане за постоянно в ареста. Изтъкна, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемата е автор на престъплението, има опасност да се укрие и извърши друго престъпление. Държавният обвинител поиска по делото да се назначи психична и психиатрична експертиза.

    Служебният адвокат на Димитринка пък поиска клиентката да бъде пусната под домашен арест, тъй като според нея не се установява по категоричен начин авторството на деянието.

    В крайна сметка съдия Петева наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ за Димитринка. Магистратът взе предвид и проведения следствен експеримент, потвърждаващ тезата на обвинението, както и показанията на останалите три жени от семейството.

    Определението на Окръжния съд подлежи на обжалване пред Апелативния в Пловдив в 3-дневен срок.

    За престъплението законът предвижда наказание от 15 до 20 г затвор, доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Га
      Ганьо
      13 -6
      17:55, 8 юли 2020
      Почва началото на БГ
    • 2
      Ва
      Васил
      26 -8
      18:13, 8 юли 2020
      И криминалната мутра от Банкя се кълне, че не взима рушвети.
      • Сй
        СЙБШВГЗ
        4 -23
        20:23, 8 юли 2020
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • :)
        : )
        2 -16
        22:57, 8 юли 2020
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 3
      Ше
      Шерлок
      4 -2
      09:21, 9 юли 2020
      Никой не работи издържалиса се от пенсията на жената !!!!!
      Гниели са и раните !!!!
      Иснесла трупа на улицата !!!!
    • 4
      Ми
      Миро
      0 0
      13:40, 9 юли 2020
      Тази жена не е много наред с главата от край време
    Последни новини