От х:

Днес в x:

Оставиха в ареста пастрока за убийството на 4-годишно дете в Хасково

    48-годишният Генджебай Мехмед остава в ареста за убийството на 4-годишно дете в Хасково. Това реши днес съдия Деляна Пейкова от Окръжен съд – Хасково днес.

    Мъжът от Чирпан живеел на семейни начала с майката на детето. Според разследващите починалото дете е било откарано в хасковската болница в първите часове на 24 декември 2022 г. от пастрока, който веднага е бил задържан и му е било повдигнато обвинение за убийство. Стана ясно, че детето е издъхнало в резултат на побой и нанесени множество наранявания, включително черепно-мозъчна травма. Тогава майката също е била бита и е била откарана в хасковската болница с опасност за живота.

    Преди 6 месеца съдът наложи на Генджебай най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Днес той и адвокатката му Зорница Димитрова я обжалваха с искане за домашен арест или парична гаранция. Юристката заяви, че е разколебана обвинителната теза и в случая няма умисъл. Тя каза, че според обясненията на обвиняемия, на детето му е прилошало и то само паднало на главата си, при което започнало трудно да диша. Разказа, че доведеният баща му направил изкуствено дишане и се опитал да го съживи, след което го откарал в Спешното отделение с автомобил без номера, като нямал и книжка.

    „Не съм го направил аз. Обичах го като свой син. Ако го бях направил, щях да изчистя отпечатъците за 3 минути“, заяви пред съда Генджебай Мехмед.

    Прокурорът по делото Евгения Стефанова беше категорична, че трябва да бъде отхвърлено искането на защитата за промяна на мярката за неотклонение на обвиняемия. Тя каза, че по бухалката и пръстена на пастрока има кръв и тъкани от починалото дете.

    В крайна сметка магистратът прецени, че събраните до момента доказателства не разколебават извода, че Генджебай е извършил деянието, за което е привлечен към наказателна отговорност. Според съда има опасност той да се укрие като се взе предвид, че е осъждан многократно.

    Решението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок. Ако мъжът бъде признат за виновен, той може да получи наказание от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини