От х:

Днес в x:

6 г. затвор за жена, убила майка си в Хасково

6 години затвор получи 48-годишната Димитринка Вълчанова за убийството на майка си. Присъдата е постановена вчера от Окръжен съд – Хасково, с особено мнение на двама от съдебните заседатели, съобщиха от Темида.

Дъщерята е призната за виновна в това, че на 30 юни 2020 г. в Хасково умишлено е умъртвила майка си по особено мъчителен начин. Престъплението е извършено в квартирата им – в апартамент в блок край булевард „Васил Левски“ в Хасково. Според разследващите дъщерята е нанесла множество удари на майка си по гърдите и главата. В резултат на побоя 68-годишната жена е получила кръвонасядания по главата, имала 3 счупени ребра и сърдечна недостатъчност от гръдна травма. При разглеждане на мярката й за неотклонение през 2020 г. стана ясно, че три дни след кончината, трупът на пенсионерката е бил увит в чаршаф и изнесен до кофите за боклук на улица „Дунав“, тъй като започнал да се разлага.

Съдът приспадна времето, през което подсъдимата Димитринка е била задържана и по отношение на нея е била взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, считано от 5 юли 2020 г. до влизане на присъдата в сила. Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив в 15-дневен срок.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини