От х:

Днес в x:

Оставиха в ареста пастрока, задържан за убийството на 4-годишното дете в Хасково

Най-тежката мяка за неотклонение получи 47-годишния пастрок, задържан за убийството на 4-годишното момче в Хасково. Тя му бе наложена от Окръжен съд - Хасково днес, съобщиха от Темида.

Мъжът от Чирпан е привлечен като обвиняем за това, че на 24.12.2022 г., при условията на опасен рецидив, умишлено умъртвил малолетното дете, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 г., доживотен затвор или доживоен затвор без право на замяна.

При разглеждане на внесеното искане и за да се произнесе, Окръжен съд – Хасково взе под внимание, че от материалите по досъдебното производство се установява, че е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. Съдът намира, че е налице и втората предпоставка – завишена опасност обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление, тъй като деянието е извършено при условията на опасен рецидив и е наказуемо с лишаване от свобода за повече от 10 години.

Обвиняемият Г.М. е с обременено съдебно минало и предстоят извършване на голям брой действия по разследването, по времето на които, следва да се гарантира присъствието на и участието на обвиняемия в предстоящия процес. С оглед на тези съображения съдът прие, че искането е основателно и взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Г.З.М.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Kk
    kkk
    13 -4
    18:29, 26 дек 2022
    Дай боже на всеки мингянин.
  • 2
    Дж
    Джем
    12 -1
    15:15, 28 дек 2022
    Генджабай да каже от кого е закупил наркотика след употребата, на който е станал толкова агресивен, че се е само забравил и дилъра в ареста
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини