От х:

Днес в x:

19 °C

320 деца от „Васил Левски“ с удостоверения за завършване на учебната година

  320 деца от хасковското СУ „Васил Левски“ получиха удостоверения за завършване на учебната година. Вчера документите са си получили възпитаниците от подготвителната група, първокласниците и две паралелки от втори клас.

  Днес, в двора на училището се връчваха удостоверения за останалите две паралелки от втори клас и четири паралелки от трети клас.

  Разпределението беше направено равномерно в двата дни, за да няма струпване на хора, каза директорът на училището Милена Михайлова. Тя обясни, че за получаване на удостоверенията са били поканени родителите. Някои от тях водеха децата си и пристигаха с ведро настроение в двора на училището, в което не са влизали вече два месеца и половина.

  И за да е тържествен моментът за получаване на удостоверенията, някои деца и родители носеха цветя и букети за учителите. Междувременно връщаха използваните учебници, които учителите събираха на маси, поставени на около 2 метра дистанция. Оформяха се и документи за следващата учебна година, попълвани от родителите – избор на закуска, посочваха избираеми учебни предмети, спортни дейности, избор на занималня.

  Всичко ставаше при спазване на строги противоепидемични мерки, наложени в страната срещу разпространението на коронавируса. Педагозите бяха с предпазни маски.

  104-те четвъртокласници от „Васил Левски“ ще получат удостоверенията си за завършен начален етап на образование на 16 юни, тъй като от тази години те ще учат до средата на следващия месец, обясни Милена Михайлова.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Ее
   ееееееее
   8 -4
   13:03, 29 май 2020
   Е стига с тези платени репортажи. За всички което се случва в образованието в нашия град все се рекламира това училище. Има и други училища с качествени учители и директори, които се грижат пресрасно за своите ученици. Стига с платени и непотплатени с действия снимки. Репортери, разходете се и по другите училища, не само по поръчка. Хубав ден.
  • 2
   Ни
   Нина
   4 -4
   13:45, 29 май 2020
   Защо стига? Браво,че дават удостоверенията на децата, а . не както в Ш.Петьофи- " строго забранено за ученици"!
   • На
    Нана
    2 0
    14:22, 29 май 2020
    Хайде пак да прочетете! Поканени са родителите, но някои са водели децата си. А това е различно от вашето тълкуване.
  • 3
   Ве
   Вени
   3 -2
   13:54, 29 май 2020
   И в ОУ "Иван Рилски" е "строго забранено за ученици" :-( . Все пак браво на училищата съумяли да се организират, така че децата лично да си получат свидетелствата.
  • 4
   Го
   Гост
   5 0
   14:21, 29 май 2020
   Някои спазват мерките, други - не. Заповедта на министъра на МЗ е до 14 юни 2020 година.

  Хороскоп за 08.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Този ден ще бъде сравнително добър, но в случай че съумеете да не изразходвате енергията си за незначителни неща. Възможно е да чуете новина, която ще ви накара да се почувствате добре. Вечерта се заемете с нещо, което ще ви раздвижи.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  През по-голямата част от деня ще се занимавате със съществени неща, такива, с които да подобрите живота си. Деловите ви начинания ще продължат да ви държат в кондиция, отговорни и пробудени за всичко, от което бихте могли да спечелите. Подписаните споразумения ще ви осигурят добри печалби за в бъдеще.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  По делови въпроси ще търсите контакти с хора, чиято сфера на интереси съвпада с вашата. Ще срещнете разбиране сред близките си, за голяма част от доходите в семейството заслугата е ваша. С логичните си анализи ще привлечете вниманието на важен за вас човек. Последващото развитие на събитията ще бъде във ваша полза.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Имате планове, които ще подтикнат към конкретни действия. При някои от вас те ще са насочени в професионалната сфера, други ще търсят подходящи партньори или нова работа. Във всички случаи няма да ви бъде непосилно трудно, подготвени сте за по-сложни ситуации. Най-важно е да запазите присъствие на духа и в спокойна обстановка да вземате решенията си.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате планове за разширяване на дейността си, но е по-добре да ги оставите за по-късен етап. Бъдете търпеливи, ще дойде и вашето време. Концентрирайте се върху друго, също интересно занимание. Подготвени сте и бихте могли да се разгърнете пълноценно на това ви поприще. Материални придобивки.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Деловите срещи ще преминат успешно и ще можете да защитите в голяма степен интересите си. Заложете на уменията си да убеждавате и тактично насочвайте разговора в изгодната за вас посока. Ще напредвате, стига да не се колебаете дълго. Предстоящо пътуване, преместване или друго организирано мероприятие ще ви ангажира с организацията по него.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Работата ще ви спори и ще ви носи удоволствие. С пораснали финансови възможности ще се погрижите и за развлеченията на близките си. Имате добър тонус, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си и дайте предимство на скритите си желания. Удовлетворявайки ги ще се почувствате щастливи.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  На работното място ще се чувствате в свои води, изненадите няма да ви стресират и с рутина ще отх-върляте задачите си. Финансовите ви възможности ще по-раснат и с желание ще се погрижите за удобството на близките си. Не ви липсва настроение, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не прекалявайте в старанието си да обяснявате на околните личните си проблеми. Каквито и да са те, всеки има нужда от малко спокойствие. Още повече, че повечето от вашите са въображаеми, затова не се учудвайте, ако не ви разбират. Можете да си бъдете взаимно полезни с човек, който е близък до вас, но с активни действия.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Делови разговори и нова информация по развитието на конкретни проекти ще повишат интереса ви към тях. Занимаващите се с бизнес ще постигнат споразумение, с което ще ускорят финансова сделка или придвижат напред друга договореност. Дайте подкрепата си за някой, чиито проблем е от областта, в която сте силни.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще получите сили и ще се измъкнете от една ситуация, като направите правилния избор. Отдайте заслуженото и на хората, които ви подкрепят и насърчават. Ако желаете да запазите вниманието на човека до себе си му покажете, че го уважавате и цените. Вътрешното ви усещане за нещата ще ви подскаже как да се справите с несигурността си.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Гледайте на промените, като на добра възможност да се справите със затрудненията си. Правете го за доброто на всички онези, които обичате. С позитивното си присъствие ще подобрите климата в семейството. Не обвързаните ще постигнат съгласие с партньора си и ще направят сериозна крачка към общото си бъдеще.
  08 юли 2020
  Последни новини