От х:

Днес в x:

-2 °C

320 деца от „Васил Левски“ с удостоверения за завършване на учебната година

  320 деца от хасковското СУ „Васил Левски“ получиха удостоверения за завършване на учебната година. Вчера документите са си получили възпитаниците от подготвителната група, първокласниците и две паралелки от втори клас.

  Днес, в двора на училището се връчваха удостоверения за останалите две паралелки от втори клас и четири паралелки от трети клас.

  Разпределението беше направено равномерно в двата дни, за да няма струпване на хора, каза директорът на училището Милена Михайлова. Тя обясни, че за получаване на удостоверенията са били поканени родителите. Някои от тях водеха децата си и пристигаха с ведро настроение в двора на училището, в което не са влизали вече два месеца и половина.

  И за да е тържествен моментът за получаване на удостоверенията, някои деца и родители носеха цветя и букети за учителите. Междувременно връщаха използваните учебници, които учителите събираха на маси, поставени на около 2 метра дистанция. Оформяха се и документи за следващата учебна година, попълвани от родителите – избор на закуска, посочваха избираеми учебни предмети, спортни дейности, избор на занималня.

  Всичко ставаше при спазване на строги противоепидемични мерки, наложени в страната срещу разпространението на коронавируса. Педагозите бяха с предпазни маски.

  104-те четвъртокласници от „Васил Левски“ ще получат удостоверенията си за завършен начален етап на образование на 16 юни, тъй като от тази години те ще учат до средата на следващия месец, обясни Милена Михайлова.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Ее
   ееееееее
   8 -4
   13:03, 29 май 2020
   Е стига с тези платени репортажи. За всички което се случва в образованието в нашия град все се рекламира това училище. Има и други училища с качествени учители и директори, които се грижат пресрасно за своите ученици. Стига с платени и непотплатени с действия снимки. Репортери, разходете се и по другите училища, не само по поръчка. Хубав ден.
  • 2
   Ни
   Нина
   4 -4
   13:45, 29 май 2020
   Защо стига? Браво,че дават удостоверенията на децата, а . не както в Ш.Петьофи- " строго забранено за ученици"!
   • На
    Нана
    2 0
    14:22, 29 май 2020
    Хайде пак да прочетете! Поканени са родителите, но някои са водели децата си. А това е различно от вашето тълкуване.
  • 3
   Ве
   Вени
   3 -2
   13:54, 29 май 2020
   И в ОУ "Иван Рилски" е "строго забранено за ученици" :-( . Все пак браво на училищата съумяли да се организират, така че децата лично да си получат свидетелствата.
  • 4
   Го
   Гост
   5 0
   14:21, 29 май 2020
   Някои спазват мерките, други - не. Заповедта на министъра на МЗ е до 14 юни 2020 година.

  Хороскоп за 28.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Постигате значителен успех в дадена област, което ще ви даде увереност да продължите с по-големи амбиции. Не губите почва под краката си дори в критични моменти, а това издига авторитета ви сред всички около вас. Разширете контактите си и бъдете сигурни, че ще успеете да разрешите личен въпрос. Запознайте се с дадена ситуация, преди за изкажете мнение.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Съсредоточете се върху задачите, чието приключване предстои. Взетите решения ще са от важност за дни напред, за това е добре да сте последователни в действията си. Стартирането на нов проект ще ви обнадежди с реалната възможност да подобрите финансите си. Хубави новини.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Не прехвърляйте раздразнението си върху околните, щадете нервите им. Ако имате своите безпокойства се съсредоточете върху проблема, без да си го изкарвате на когото и да било. Не залитайте в мрачни мисли, а се изправете, усмихнете и заживейте по-ведро. Имате много причини да се радвате на живота си.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Дава ви се шанс, който не бива да изпускате. Концентрирайте се и покажете най-доброто от себе си. Материални придобивки и свързаните с тях формалности ще променят плановете ви за деня. Семейството ви очаква решения, които бързо трябва да вземете. От тях ще зависят много неща.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Съсредоточете се върху задачите си, предстои да вземете отговорни решения и следва да сте в добра кондиция. Независимо от натовареността си бъдете отзивчиви и не пренебрегвайте хората наоколо, общото настроение влияе на работоспособността ви. Следвайте разума и сърцето си, за да постигнете хармония със себе си.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Укротете темпото, амбициите ви са прекалено смели и е възможно да не постигнете всичко онова, към което се стремите. Нека това не ви отказва от намеренията ви, но бъдете разумни. Не рискувайте излишно, можете да бъдете на подходящото място в подходящия момент и без много шум. Успешно ще решите възникнал проблем у дома.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Емоционални преживявания, породени от нов партньор или клиент на работното ви място ще промени хода на работата ви. Във всички случаи не допускайте да навредите на доброто си име. Не налагайте идеите си, само защото позицията ви го позволява. Съмненията запазете за себе си.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С повишаване на активността ви ще расте и умората, но бъдете внимателни и не допускайте недоглеждане в работата си. При работа с документи не подписвайте неща, със съдържанието на които не сте запознати достатъчно добре. Консултирайте се при нужда, за да сте сигурни в действията си.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Денят ви ще бъде натоварен за това не си губете времето в безсмислени спорове и не отдавайте голямо значение на дреболиите. Не разпилявайте енергията си, а се съберете и довършете започнатото. Ничии чувства не бива да се пренебрегват, още повече на човек, който силно ви привлича. Ако сте сгрешили-поправете се.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Близостта ви с човек, с когото ви свързват общи интереси в бизнеса, в културната сфера или в чисто духовен план ще ви помогне по-лесно да преодолеете възникващите затруднения днес. Но и не само заради това ще бъдете на точното място и време днес. Интуицията ви подсказва, че трябва да се действа сега, и не грешите.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще имате успехи, ако сами се погрижите за себе си и не чакате друг да го направи. И друг път сте изпадали в подобна ситуация, за това няма да бъдете затруднени. Освободете се от зависимости, които ви пречат да се развивате духовно. С артистичните си таланти ще печелите аплодисментите на публиката.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Имате конкретни идеи за развитието на дейността си, но ще ви се наложи да изчакате благоприятен момент за действие. Засега се задоволете с нещата, които ви се налага да вършите. Действате прекалено прибързано в личен план, не смятайте че нещо ще дойде наготово. Повечето компромиси, които правите ще са само от ваша полза. Вечерта ви очаква интересно събитие.
  28 ное 2020
  Последни новини