От х:

Днес в x:

Митниците предоставят на БЧК конфискувани при контрабанда защитни маски

Изображение 1 от 3

    103 000  защитни маски за лице, отнети в полза на държавата след осуетени опити за контрабанда предоставя  Агенция „Митници“ безвъзмездно на Български червен кръст.

    Маските са задържани на митническите пунктове Капитан Андреево и Лесово между  9 и 14 април при проверки на влизащи в страната от Турция товарни автомобил и микробус.  Според представените транзитни митнически декларации, те са превозвали стоки от Турция за различни европейски страни. Откритите при митническите проверки  защитни маски са били укрити между товара в превозните средства и не са били декларирани.

    Предпазните средства  за лице остават на разпореждане на Българския червен кръст в склад на Агенция „Митници“.

    Междувременно, по време на Великденските празници, митническите служители на пункта Капитан Андреево са предотвратили нови пет случая на контрабанда на лични предпазни средства, съобщават от митническото звено там.

     При проверки с рентгенова апаратура и последващ  физически контрол  на товарни автомобили, влизащи в страната от Турция  са  задържани близо 218 000 предпазни  маски за лице, 34000 ръкавици и 2950 защитни костюма. При един от случаите в товарен камион с румънска регистрация, превозващ  групажна стока от Турция за Румъния  са открити 159 783 предпазни маски, от които 147 250 медицински маски и 12 533 маски от плат. 

    Близо 800 от ушитите маски от плат  са  с логото на известни спортни марки.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини