От х:

Днес в x:

13 °C

Сменят работното време и места на „синята зона“

Изображение 1 от 2

    Изтегляне на работното време на „синята зона“ и промени в някои от местата за паркиране внася за гласуване на предстоящия Общински съвет кметът на Хасково Добри Беливанов. Предлаганите изменения са в Наредбата за обществения ред при използване на превозни средства и осигуряването на безопасно движение. Мотивацията идва от управителя на „Тролейбусен транспорт“ , под чието управление е „синята зона“. Освен това се предлага и промяна на някои от местата на действието й. Идеята е да се оптимизират местата на платената паркозона и работата на инкасаторите да е по-ефективна.

    Една от исканите промени е  платената общинска зона за паркиране да действа с начален час вместо от 8 ч., както е в момента, от 8.30, а краят на работното й време също да се изтегли с половин час и вместо в 17 ч., той да е в 17.30 часа.

    Друго от предложенията касае  създаването на възможност кметът да въвежда временни или постоянни ограничения при паркиране в „синята зона“.

    Прибавяне или премахване на определени паркоместа се предлагат в пет района на „синята зона“.

    В предложението са и улици и пространства, които според шефа на „Тролейбусен транспорт“ ЕООД Йордан Панев, трябва тотално да отпаднат от платената зона за паркиране, тъй като не се експлоатират от дружеството.

    Една от тези зони е с 26 места за паркиране по бул.“България“, след спирката пред изчислителния център до входа на складовете на бившия хлебозавод.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ха
      хасковлийка
      31 -2
      13:07, 20 юни 2019
      Ей нямате наяждане!
    • 2
      Дф
      дфгх
      17 0
      20:29, 20 юни 2019
      Трябва да се премахнат паркоместата,които не се експлоатират от дружеството , но и такива които се експлоатират от същото дружество.Примерно всички паркоместа от т.н. Бизнес център до вход складове на стария хлебозавод.Трябва да се подрежат дърветата от дясно за да могат да се движат автобуси плътно в дясно.Да се коригира паркинга до ,,Чил аут", от паркиране под ъгъл да се направи успоредно на движението, за да не заемат колите, част от дясната лента за движение.Почистете и бул. ,,Съединение" около Автогарата, вкл и стоянката за таксита, която е абсолютна простотия, непосредственно преди пешеходната, да се освободи този булевард с по две ленти във всяка посока.
    • 3
      Гр
      Гражданин
      9 0
      21:05, 20 юни 2019
      Пълен смях сте . Ако работиш до 17:00 и си си пред блока 17:10 , ще трябва да плащаш за тези 20 минути ли? Не сме София не знам дали сте забелязали. Да се стегне общинска полиция и да глобява който паркира неправилно. Не само по команда като кучета да работят.
      Иначе направете я 24часа да работи синята зона ама парите пак няма да ви стигат.
    Последни новини