От х:

Днес в x:

8 °C

Екопрогрес ще полива градинките с електромобил

  Общинското предприятие „Екопрогрес“ ще бъде скоро екомобилно, защото ще има на разположение електромобил.

  Доставката на електрическото превозно средство предстои. Вече е избрана чрез обществена поръчка фирмата, която ще я направи. Електромобилът, който е произведен в Европейския съюз, е от категория L7e и ще бъде купен от „Ауто лог грийн ленд“ ООД, със седалище в Букурещ. Дружеството е спечелило поръчката с по-ниската ценова оферта-49570 лв., която е дало в сравнения с другия участник -“Крейн“ ООД, заложил да изпълни заданието за 54 хиляди лева.

  Електромобилът ще се ползва основно за поливане на градинките и парковете и за събирането на листата от тях. Той представлява всъщност малко камионче с платформа за товари до 900 кг., на която ще може да се слага водоноска, има възможност да се поставят и канати, когато се събират листа, например.

  Събраната листна маса ще се компостира в сметището в Гарваново, а получения тор ще се използва за обработват на градинските площи.

  Екокамиончето е с пробег от 80 километра на зареждане. Предпочетено е освен заради ниския разход за зареждане, и заради това, че е безшумно и е много подходящо за работа в централната градска част.

  Част от парите за него-20 хил.лв. са осигурени по линия на Националния доверителен екофонд. Останалата част от общата сума е от отчисленията за депониране на отпадък от депото, които се правят към РОСВ в полза на община Хасково. Тези пари могат да се използват само за определени дейности, като тази екоинициативата на общината, коментираха от администрацията.

  Красимира Славова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Ee
   eeeee
   10 -2
   15:44, 5 апр 2019

   най накрая

  • 2
   Кв
   кво?
   8 -8
   15:48, 5 апр 2019
   Голям праз , поредната глупост на тоя кмет
  • 3
   Ст
   Странджа
   2 0
   22:02, 5 апр 2019
   Новината има две страни: положителната е че докато си играят децата, няма да ги окадява предишното пръдливо камионче, а отрицателната е че новото, също като старото ще разбива плочките в парка и ще тъпче зелените площи, с една дума пари хвърлени на вятъра!
  • 4
   Ке
   Кенанския Маймун
   0 0
   05:13, 6 апр 2019
   А тока за Еко-чудото ще се прави от Въглища - кюмюр :))
   Бахти Еко-ефективността , кога кпд на кюмюра е 50-60% :))

  Хороскоп за 22.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Започнатото през седмицата ще бъде приключено и ще можете спокойно да планирате предстоящите свободни дни. Занимания, възстановяващи здравето, грижи за външността и предпочитани релаксиращи процедури ще направят деня ви по-приятен. Обновете гардероба си с желана дреха, подарете си пътуване или друго развлечение, носещо ви настроение.
  22 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Работата ви днес ще бъде свързана с множество срещи и контакти, но вие се чувствате чудесно сред хора и се справяте отлично със задачите си. Имате възможност да се запознаете с нещо ново, което със сигурност ще ви заинтригува. Възможно е дори да отделите част от времето си за придобиването на допълнителна квалификация.
  22 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Съобразете се с желанията на близките си и организирайте заедно изпълнението им. Това ще ви позволи да изпълните поетите ангажименти и не пренебрегвате семейството си. С интелигентното си присъствие печелите доверието на партньорите си, а с налаганите от вас идеи ще направите работата ви по-ефективна.
  22 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Проявете гъвкавост, като насърчите и направлявате желанието на някого да ви подкрепя. Взаимните ви действия ще доведат до желана реализация, независимо от трудностите, с които ще се преборите заедно. Постигнатото ще ви обнадежди и ще планирате бъдещ проект, финансирането на който ще бъде осигурено.
  22 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Настроението може и да не е от най-лъчезарните днес, но затова пък сте толкова съсредоточени в работата си, че едва ли някой е в състояние да ви откъсне за дълго от нея. Това може би е породено от стремежа ви да докажете на самите себе си, че можете да се справяте със задълженията си.
  22 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Настроението ви може да бъде помрачено за кратко от административни неуредици. Въоръжете се с търпение и опитайте да не избухвате (това само би влошило положението). Неприятностите ще отминат и ще получите това, което искате. Финансовото ви състояние укрепва и ви дава възможност да си позволите някои позабравени напоследък удоволствия.
  22 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  На път сте да приключите трудна задача, за изпълнението на която ще получите добри пари. За да вървят добре делата ви и да не изоставате с работата се погрижете за организацията й. Щадете нервите си и не влизайте в излишен спор с началници и колеги. Ще се чувствате добре в присъствието на любим човек, и ако сте необвързани любовта ви ще премине в брак.
  22 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  На работното място се справяте добре със служебните си задачи и това се забелязва от когото трябва. Проявеното ви старание и търпение ще ускори повишението ви. Успехът ще е заслужен, но не се самозабравяйте. Възможно е да направите не добро впечатление на човек, от когото ще зависи бъдещ проект.
  22 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С отворено сърце ще прегърнете една възможност, надявайки се чрез нея да си осигурите перспективни контакти и запознанства. Не загърбвайте задълженията си, колкото и отегчени да се чувствате. Разчитайте на себе си в надпреварата за позиция, която ви привлича. Имате качествата и сте подходящи за нея.
  22 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ако прецените, че трябва да рискувате, го направете, но обмислено. Бъдете сигурни в себе си и не се колебайте, а действайте. Пропорционално на усилията ви ще бъдат и резултатите. У дома запазете добрия тон, независимо от проблемите си. Към партньора бъдете нежни и не се отказвайте от ласките му. Той е вашата опора, а често и съдружник.
  22 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Изненадите днес ще дойдат по линия на професионалните задължения. Идеите ви ще се възприемат по различен начин и е възможно да се почувствате недооценени. Ролята ви на балансьори е отговорна и ще трябва да се опрете на умението си да убеждавате, за да постигнете очакваното от вас.
  22 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Денят се свързва с добри новини и развития, имащи отношение както към професионалното ви бъдеще, така и в личен план. Ще получите предложение, свързано с нова работа, пътуване или друга носеща положителни емоции вест. Материалното ви състояние видимо ще се подобри след днешното начало и дано това ви направи по-спокойни.
  22 ное 2019
  Последни новини