От х:

Днес в x:

11 °C

Екопрогрес ще полива градинките с електромобил

  Общинското предприятие „Екопрогрес“ ще бъде скоро екомобилно, защото ще има на разположение електромобил.

  Доставката на електрическото превозно средство предстои. Вече е избрана чрез обществена поръчка фирмата, която ще я направи. Електромобилът, който е произведен в Европейския съюз, е от категория L7e и ще бъде купен от „Ауто лог грийн ленд“ ООД, със седалище в Букурещ. Дружеството е спечелило поръчката с по-ниската ценова оферта-49570 лв., която е дало в сравнения с другия участник -“Крейн“ ООД, заложил да изпълни заданието за 54 хиляди лева.

  Електромобилът ще се ползва основно за поливане на градинките и парковете и за събирането на листата от тях. Той представлява всъщност малко камионче с платформа за товари до 900 кг., на която ще може да се слага водоноска, има възможност да се поставят и канати, когато се събират листа, например.

  Събраната листна маса ще се компостира в сметището в Гарваново, а получения тор ще се използва за обработват на градинските площи.

  Екокамиончето е с пробег от 80 километра на зареждане. Предпочетено е освен заради ниския разход за зареждане, и заради това, че е безшумно и е много подходящо за работа в централната градска част.

  Част от парите за него-20 хил.лв. са осигурени по линия на Националния доверителен екофонд. Останалата част от общата сума е от отчисленията за депониране на отпадък от депото, които се правят към РОСВ в полза на община Хасково. Тези пари могат да се използват само за определени дейности, като тази екоинициативата на общината, коментираха от администрацията.

  Красимира Славова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Ee
   eeeee
   10 -2
   15:44, 5 апр 2019

   най накрая

  • 2
   Кв
   кво?
   8 -8
   15:48, 5 апр 2019
   Голям праз , поредната глупост на тоя кмет
  • 3
   Ст
   Странджа
   2 0
   22:02, 5 апр 2019
   Новината има две страни: положителната е че докато си играят децата, няма да ги окадява предишното пръдливо камионче, а отрицателната е че новото, също като старото ще разбива плочките в парка и ще тъпче зелените площи, с една дума пари хвърлени на вятъра!
  • 4
   Ке
   Кенанския Маймун
   0 0
   05:13, 6 апр 2019
   А тока за Еко-чудото ще се прави от Въглища - кюмюр :))
   Бахти Еко-ефективността , кога кпд на кюмюра е 50-60% :))

  Хороскоп за 25.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В забързано темпо ще минава деня ви. Използвайте енергията си за да отхвърлите повече работа, имате всички шансове за придобивки от финансов и личен характер. Ще се имате вниманието на човек, когото уважавате, и с когото ви е приятно да сте. Семейството ще ви подкрепи в предстояща надпревара с вяра в победата ви.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Отговорни и в добра кондиция, ще свършите повече от задачите си днес, независимо, че не ви липсва и желание за развлечения. Някои от вас ще открият за себе си своето ново поприще, на което ще посветят енергията си с удоволствие. Денят се свързва и с придобивки, най-вече за дома.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Подтиквани от свои мисли и планове, ще търсите пътища, чрез които да ускорите развитието на делата си. Всичко е във възможностите ви, поставили сте си реализуеми цели и ще работите за тях. Други от вас ще са изкушени от възможността да се забавляват и няма да се колебаят дълго.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Настроението ви е чудесно днес, а това е един необходим фактор за ползотворната ви работа. Денят ви се развива динамично, а това е добре дошло за вас. Имате реалната възможност да си осигурите сериозни финансови приходи.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работата на повечето от вас днес ще премине в движение, а на някои дори може да им се наложи да пътуват по работа. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като ви очаква един наистина ползотворен ден. Срещате различни хора, които оставят у вас чудесни впечатления. Вечерта най-вероятно ще имате нужда от почивка, затова е за препоръчване да си останете у дома.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не предизвиквайте съдбата, като продължавате да работите без почивка. Подарете си повече време за себе си и споделете с хората, които ви обичат вълненията си. Длъжни сте се съобразите с нуждите си, ако не искате скоро те да се превърнат в основен фактор, с който трябва да се съобразявате.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Оптимистично настроени сте за бъдещето и възможните неблагоприятни новини едва ли ще ви разстроят. Наясно сте със ситуацията и добре разбирате възможностите, които ви се откриват и начините да се възползвате. Единствено прекалената самоувереност може да ви подведе в даден момент, но едва ли ще го допуснете.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Няма да изпуснете предлагащ ви се шанс, дори това да постави на изпитание упоритостта и отговорностите ви. Няма съмнение, че можете да се справите. В личните си взаимоотношения не бъдете прекалено прями, колкото и да се цени това, рискувате да нараните някого с откровенията си. Бъдете сдържани и дипломатични.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не отблъсквайте с лека ръка почитателите си, съвсем скоро може да се окажат много необходими. Перспективни делови ангажименти ще отнемат времето на мнозина от вас. Паричните постъпления от тях ще ви бъдат достатъчни да осъществите отдавна отлагани желания.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес ще ви се наложи доста да се замислите относно начина, по който ще процедирате за в бъдеще. Изводите, които правите ще ви накарат да промените решително тактиката си на работа. Намерете време за ангажимент, който сте отлагали от доста време. Може би на неочаквано място ще успеете да попаднете да ценна за вас идея.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Прегледайте текущите си сметка, сред тях има такива, които не могат да бъдат отлагани. Започнат проект ще продължи да ви занимава и днес. Целите, които си поставяте са реализуеми, но е време да помислите и за допълнително финансиране, предвид големите ви очаквания. Битовите проблеми няма да ви затруднят.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
  25 фев 2020
  Последни новини