От х:

Днес в x:

30 °C

Екопрогрес ще полива градинките с електромобил

  Общинското предприятие „Екопрогрес“ ще бъде скоро екомобилно, защото ще има на разположение електромобил.

  Доставката на електрическото превозно средство предстои. Вече е избрана чрез обществена поръчка фирмата, която ще я направи. Електромобилът, който е произведен в Европейския съюз, е от категория L7e и ще бъде купен от „Ауто лог грийн ленд“ ООД, със седалище в Букурещ. Дружеството е спечелило поръчката с по-ниската ценова оферта-49570 лв., която е дало в сравнения с другия участник -“Крейн“ ООД, заложил да изпълни заданието за 54 хиляди лева.

  Електромобилът ще се ползва основно за поливане на градинките и парковете и за събирането на листата от тях. Той представлява всъщност малко камионче с платформа за товари до 900 кг., на която ще може да се слага водоноска, има възможност да се поставят и канати, когато се събират листа, например.

  Събраната листна маса ще се компостира в сметището в Гарваново, а получения тор ще се използва за обработват на градинските площи.

  Екокамиончето е с пробег от 80 километра на зареждане. Предпочетено е освен заради ниския разход за зареждане, и заради това, че е безшумно и е много подходящо за работа в централната градска част.

  Част от парите за него-20 хил.лв. са осигурени по линия на Националния доверителен екофонд. Останалата част от общата сума е от отчисленията за депониране на отпадък от депото, които се правят към РОСВ в полза на община Хасково. Тези пари могат да се използват само за определени дейности, като тази екоинициативата на общината, коментираха от администрацията.

  Красимира Славова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Ee
   eeeee
   10 -2
   15:44, 5 апр 2019

   най накрая

  • 2
   Кв
   кво?
   8 -8
   15:48, 5 апр 2019
   Голям праз , поредната глупост на тоя кмет
  • 3
   Ст
   Странджа
   2 0
   22:02, 5 апр 2019
   Новината има две страни: положителната е че докато си играят децата, няма да ги окадява предишното пръдливо камионче, а отрицателната е че новото, също като старото ще разбива плочките в парка и ще тъпче зелените площи, с една дума пари хвърлени на вятъра!
  • 4
   Ке
   Кенанския Маймун
   0 0
   05:13, 6 апр 2019
   А тока за Еко-чудото ще се прави от Въглища - кюмюр :))
   Бахти Еко-ефективността , кога кпд на кюмюра е 50-60% :))

  Хороскоп за 17.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Поддържайки коректни взаимоотношения с хората около вас, делата ви ще се развиват по начина, който желаете. Без излишни вълнения ще работите по тях, осигурявайки си добро присъствие на професионалната сцена. С конструктивно мислене и подход ще заемете активна позиция, насочена към пропуските в организацията и управлението на нещата, които зависят от вас.
  17.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Съмненията ви в нещо или някого не ви оставят и това внася напрежение в живота ви. Изчистете проблема, каквото и да ви струва това. Мислете позитивно и погледнете на всичко откъм добрата му страна. Но нито за миг не се съмнявайте в себе си. Имате много основания да сте доволни от това, което сте постигнали.
  17.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Едно нововъведение значително ще ви улесни в работата ви. Не се поддавайте на мрачни мисли и вярвайте в скорошния си успех. Бъдете сигурни, той няма да закъснее. Негов предвестник са добрите новини, които ще получите, а също и случващото се. Печалбите ви ще са в пъти повече, отколкото, ако бяхте останали пасивни и чакащи.
  17.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ако се чувствате добре под светлината на прожекторите, то днес е вашият ден. Постоянно ще бъдете в центъра на вниманието, а компетентната ви преценка ще се котира високо. Не се заблуждавайте, че ви надценяват. Просто всичко днес ви върви и това ви личи.
  17.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Умеете да навеждате другите на своите мисли и успешно ще решите свой проблем. Ще ви повярват, но ако не сте искрени, ще съжалявате в последствие. Оставете нещата, които не са ви ясни на специалистите и се заемете със силните си страни. Развийте потенциала си и ще се гордеете с постиженията си.
  17.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ангажиментите, които ви занимават са прекалено много. Изкушението да се измъкнете от всичко е голямо, но не и за вас. Не избягвайте сериозните задължения, ще си помогнете много, ако се справите с тях още днес. Денят ще ви донесе приятни емоции, свързани с осъществяване на ваша мечта.
  17.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Бъдете реалисти и не хранете очаквания, които няма да се случат днес. По-важно е да покажете стабилното си присъствие там, където сте, като заложите на опита, знанията и авторитета си. Ще има развития за бизнеса и връзката ви, но всичко по реда си. Любознателните от вас ще научат интересни детайли по тема, която ще ги вълнува в бъдеще.
  17.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Стремежът ви към нови и непознати неща ще се задълбочи и ще ви подтикне да вземете по-смели решения. Ако подобрите общителността си и станете по-толерантни към мнението на другите ще имате успехи. Здравословно състояние на близък човек ще ви притесни и вечерта ще търсите компанията на приятели и на хора, с които да се отморите.
  17.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Сериозността на задачите ви изисква да сте повече отговорни към работата си, за да приключи деня ви успешно. С реален поглед върху събитията, ще се възползвате от даденостите и ще ги накарате да работят за вас. За другите може и да е трудно осъществимо, но вие ще го направите елегантно и с резултат.
  17.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Проявете разбиране към мисленето на хората, с които участвате в реализацията на общ проект и няма да съжалявате. Добронамерено изчистете спорните моменти и ускорете сроковете, можете да се справите. Излъчвате увереност и стабилност, която се отразява добре на всички около вас.
  17.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Служебни, бизнес и здравословни въпроси ще стоят пред повечето от вас днес. Цените времето си и не бихте желали да губите от енергията си в празни приказки и действия без резултат. Позициите ви на работното място ще се стабилизират, което е глътка свеж въздух за напрегнатото ви ежедневие.
  17.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С делови и точни действия ще привеждате в ход програмата си, запазвайки и доброто си настроение. В открит разговор ще изчиствате недоразуменията и ще разработвате новите си идеи в движение. Ангажираността ви с чужди проблеми няма да ви тежи, отличната ви форма и желание за взаимопомощ са очевидни.
  17.09.2019
  Последни новини