От х:

Днес в x:

Само Андрей обжалвал решетките за зверството в Харманли

18-годишният Андрей Демирев, който е един от двамата обвинени за жестокото убийство на 53 -годишната Валентина Христозова от Харманли, остава зад решетките. Пловдивският апелативен съд потвърди днес определението на Окръжен съд - Хасково, с което му е наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, тъй като се приема, че подсъдимият може да извърши престъпление и да се укрие.

Пред по-високата съдебна инстанция е жалил оставането си в ареста само Андрей Демирев. Другият  обвиняем за тежкото престъпление- 21-годишният Асен Ангелов не е подал жалба пред Апелативния съд в Пловдив за наложената му мярка в Хасково.

Двамата бяха задържани, след като случаен минувач намери безжизненото тяло на жертвата им Валентина на 16-ти март в тревите на запустял терен в Харманли. След като убийците й бяха открити, стана ясно, че зверствата с жената те извършили денонощие по-рано.

След изпито голямо количество алкохол двамата срещнали също пияната Валентина на улицата. При мярката на убийците в Хасково станаха ясни потресаващи подробности за мъчителната й смърт. Насилниците палели косата й, гаврили се с безпомощната жена, и накрая смачкали главата й с ритници.

За  убийство, извършено с особена жестокост, по особено мъчителен за пострадалата начин, възползвайки се от безпомощното й състояние, Наказателният кодекс предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна.

 Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ме
    Менгеле
    25 0
    15:43, 28 мар 2019
    Пратете ги тия сладури като опитни зайчета за експерименти за биологични и химични оръжия. След това ги погребете под затвора.
Последни новини