От х:

Днес в x:

Строят нов дневен дом за деца с увреждания в Хасково

Нов дневен дом за деца с увреждания ще се строи в Хасково, съобщиха от общинската администрация. Проектът е по оперативна програма Региони в растеж и е с безвъзмездно финансиране в размер на 814 271 лв. Ръководител на проекта е Росица Павлова от Екологията.

Дневният дом ще се намира до училище “Св. св. Кирил и Методий” в Хасково. До него пък ще се издигне Преходно жилище за младежи от 15 до 18 години с капацитет 8 места. Дневния център пък ще има 30 места за дневни грижи, както и още 60 за почасова грижа.

По същия проект ще се ремонтира и партерния етаж на един от социалните блокове на ул. “Георги Кирков”, като там ще се открие спешен прием към Центъра за обществена подкрепа. Там ще се настаняват деца, изложени на риск в семействата си. Годишно през спешния център ще могат да да се настаняват за различен период от време до 60 деца.

Изграждането на нови социални заведения в Хасково е наложително, защото сега съществуващият дом "Марина" е препълнен и не може да поеме всички нуждаещи се, обясниха от общината.

Проектът е стартирал на 30 януари тази година, а срокът за изпълнение е две години. Проведени са обществени поръчки и са избрани изпълнители, от общината се надяват през декември да е първата копка на новите социални заведения в Хасково.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ки
    КИРЧЕВ - ТАНКИСТ
    8 -1
    20:17, 16 ное 2018
    Пак се открива пътечка за лапане на европейски средства по програма РАЙОНИ в ГРАБЕЖ
Последни новини