От х:

Днес в x:

24 °C

Поставят две люлки-везни за деца с увреждания в Хасково

Изображение 1 от 5

  Две комбинирани люлки-везни за деца с увреждания ще бъдат монтирани на детски площадки в Хасково, съобщиха от общинската администрация. Местата са в достъпна среда и са съобразени с изискванията на производителите на специализирани помощни средства за деца и лица с увреждания. Едната люлка ще бъде в Градската градина, а втората на детската площадка на бул. “България“ 59.

  До поставянето на тези съоръжения за игра се стигна след предложение от страна на родители на деца с увреждания по време на обсъждането на Бюджет 2020 и поет ангажимент за изпълнение от кмета на общината Станислав Дечев.

  Комбинираната люлка-везна дава възможност играта да бъде споделена. Защото от едната страна на везната е детето в инвалидна количка, а от другата страна има място за деца, които да го люлеят. По този начин децата с увреждания ще играят заедно с връстниците си и ще се забавляват, преодолявайки физическата изолация.

  Община Хасково е първата в България, която финансира със собствени средства съоръжения за игра на деца с двигателни проблеми. Във всички останали общини, където са монтирани такива уреди, финансирането е от спонсори и благотворителни кампании, организирани по проекта „Различните“ деца на България“.

  Двете комбинирани люлки вече са доставени в Хасково. Общата им стойност е 10 824 лева. Произведени са от Екотрайк-БГ ЕООД. Съоръженията се монтират върху бетонен фундамент и ударопоглъщаща настилка на площ от 18 кв.м. Подготовката на една от площадките за монтажа на люлката вече започна. Днес „Екопрогрес“ работи върху фундамента в Градската градина. До дни ще бъде готов и този на площадката на бул. “България“ 59. След поставянето на ударопоглъщащата настилка, ще бъдат монтирани и самите съоръжения.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Много хубаво, браво. Но кога ще се досетите да асфалтирате улица Петрич в Хасково, кв. Изгрев. Колко пъти пишем и казваме, и все тая. Защо един от тая община не се появи тук да види за какво подобие на улица става въпрос. А данъците са си каквито са на всички. Тук няма и кофи за смет, носят си хората боклука с ръцете до съседната улица. Не влизали коли за сметосъбиране, ама как тогава ни събират същите данъци, а ние като ахмаци ще си носим боклука до другата улица.На никой от кметството не му пука, то е ясно, ни на кмета, ни на никой, важно е парата да влиза в общината.
   • Ха
    Ханко
    8 -1
    15:51, 29 май 2020
    Иване, прочети внимателно статията, алгоритъма си е написан-среща на заинтересованите страни, т. е. живеещите на вашата улица с общинска администрация и много важно, лично кмета Станислав Дечев да поеме ангажимент, ама да има журналисти и фотографи, които да увековечат всичко това за потомците. След което отново каните кмета на община Хасково и неговия екип от експерти да пререже лентичката на завършения обект пред журналисти и фотографи, след което следва кьор софра отново с личното присъствие на кмета, но по разбираеми причини без преса и увековечаване.
   • Ел
    Ели
    2 -3
    18:20, 29 май 2020
    Точно под тази позитивна новина ли е мястото да коментирате проблемите на улицата си, г-н Иванов? Толкова малко неща се правят за дечицата с увреждания в държавата ни, зарадвайте се! Това е все едно - да направят репортаж за вашата улица, отразят проблема ви и в същия момент, дойдат майките на деца с увреждания и кажат - не, искаме парите за нас, не за улици
  • 2
   До
   Добромир
   8 -3
   16:07, 29 май 2020
   Добре бе прости хасковлии как на едно нещо не се зарадвахте ами пак почнахте да дърпате към вашата улица вашите данъци и вашите интереси. Мелези големи сте. Как дума не обелихте за тези деца и родители които най накрая получават нещо. Население от гноми.
  • 3
   Бе
   без път
   1 -1
   16:43, 29 май 2020
   Ние какво да кажем,имаме градини в региона на Хасково,в регулация били,няма път,няма ток,няма вода,няма контейнер и сметосъбиране -ПЛАЩАМЕ ТАКСА СМЕТ,ДАНЪЦИ като всички граждани на града.Ходих няколко пъти до общинското данъчно,общинския съвет така решили и си дигат раменете.Коментирайте,нека и кмета да каже.............
   • Ви
    вие сте свине
    1 0
    12:14, 30 май 2020
    не сте хора прасета сте да ме извиняват животните
  Последни новини