От х:

Днес в x:

10 °C

Поставят две люлки-везни за деца с увреждания в Хасково

Изображение 1 от 5

  Две комбинирани люлки-везни за деца с увреждания ще бъдат монтирани на детски площадки в Хасково, съобщиха от общинската администрация. Местата са в достъпна среда и са съобразени с изискванията на производителите на специализирани помощни средства за деца и лица с увреждания. Едната люлка ще бъде в Градската градина, а втората на детската площадка на бул. “България“ 59.

  До поставянето на тези съоръжения за игра се стигна след предложение от страна на родители на деца с увреждания по време на обсъждането на Бюджет 2020 и поет ангажимент за изпълнение от кмета на общината Станислав Дечев.

  Комбинираната люлка-везна дава възможност играта да бъде споделена. Защото от едната страна на везната е детето в инвалидна количка, а от другата страна има място за деца, които да го люлеят. По този начин децата с увреждания ще играят заедно с връстниците си и ще се забавляват, преодолявайки физическата изолация.

  Община Хасково е първата в България, която финансира със собствени средства съоръжения за игра на деца с двигателни проблеми. Във всички останали общини, където са монтирани такива уреди, финансирането е от спонсори и благотворителни кампании, организирани по проекта „Различните“ деца на България“.

  Двете комбинирани люлки вече са доставени в Хасково. Общата им стойност е 10 824 лева. Произведени са от Екотрайк-БГ ЕООД. Съоръженията се монтират върху бетонен фундамент и ударопоглъщаща настилка на площ от 18 кв.м. Подготовката на една от площадките за монтажа на люлката вече започна. Днес „Екопрогрес“ работи върху фундамента в Градската градина. До дни ще бъде готов и този на площадката на бул. “България“ 59. След поставянето на ударопоглъщащата настилка, ще бъдат монтирани и самите съоръжения.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Много хубаво, браво. Но кога ще се досетите да асфалтирате улица Петрич в Хасково, кв. Изгрев. Колко пъти пишем и казваме, и все тая. Защо един от тая община не се появи тук да види за какво подобие на улица става въпрос. А данъците са си каквито са на всички. Тук няма и кофи за смет, носят си хората боклука с ръцете до съседната улица. Не влизали коли за сметосъбиране, ама как тогава ни събират същите данъци, а ние като ахмаци ще си носим боклука до другата улица.На никой от кметството не му пука, то е ясно, ни на кмета, ни на никой, важно е парата да влиза в общината.
   • Ха
    Ханко
    8 -1
    15:51, 29 май 2020
    Иване, прочети внимателно статията, алгоритъма си е написан-среща на заинтересованите страни, т. е. живеещите на вашата улица с общинска администрация и много важно, лично кмета Станислав Дечев да поеме ангажимент, ама да има журналисти и фотографи, които да увековечат всичко това за потомците. След което отново каните кмета на община Хасково и неговия екип от експерти да пререже лентичката на завършения обект пред журналисти и фотографи, след което следва кьор софра отново с личното присъствие на кмета, но по разбираеми причини без преса и увековечаване.
   • Ел
    Ели
    2 -3
    18:20, 29 май 2020
    Точно под тази позитивна новина ли е мястото да коментирате проблемите на улицата си, г-н Иванов? Толкова малко неща се правят за дечицата с увреждания в държавата ни, зарадвайте се! Това е все едно - да направят репортаж за вашата улица, отразят проблема ви и в същия момент, дойдат майките на деца с увреждания и кажат - не, искаме парите за нас, не за улици
  • 2
   До
   Добромир
   8 -3
   16:07, 29 май 2020
   Добре бе прости хасковлии как на едно нещо не се зарадвахте ами пак почнахте да дърпате към вашата улица вашите данъци и вашите интереси. Мелези големи сте. Как дума не обелихте за тези деца и родители които най накрая получават нещо. Население от гноми.
  • 3
   Бе
   без път
   1 -1
   16:43, 29 май 2020
   Ние какво да кажем,имаме градини в региона на Хасково,в регулация били,няма път,няма ток,няма вода,няма контейнер и сметосъбиране -ПЛАЩАМЕ ТАКСА СМЕТ,ДАНЪЦИ като всички граждани на града.Ходих няколко пъти до общинското данъчно,общинския съвет така решили и си дигат раменете.Коментирайте,нека и кмета да каже.............
   • Ви
    вие сте свине
    1 0
    12:14, 30 май 2020
    не сте хора прасета сте да ме извиняват животните

  Хороскоп за 22.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
  22 сеп 2020
  Последни новини