От х:

Днес в x:

33 °C

Поставят две люлки-везни за деца с увреждания в Хасково

Изображение 1 от 5

  Две комбинирани люлки-везни за деца с увреждания ще бъдат монтирани на детски площадки в Хасково, съобщиха от общинската администрация. Местата са в достъпна среда и са съобразени с изискванията на производителите на специализирани помощни средства за деца и лица с увреждания. Едната люлка ще бъде в Градската градина, а втората на детската площадка на бул. “България“ 59.

  До поставянето на тези съоръжения за игра се стигна след предложение от страна на родители на деца с увреждания по време на обсъждането на Бюджет 2020 и поет ангажимент за изпълнение от кмета на общината Станислав Дечев.

  Комбинираната люлка-везна дава възможност играта да бъде споделена. Защото от едната страна на везната е детето в инвалидна количка, а от другата страна има място за деца, които да го люлеят. По този начин децата с увреждания ще играят заедно с връстниците си и ще се забавляват, преодолявайки физическата изолация.

  Община Хасково е първата в България, която финансира със собствени средства съоръжения за игра на деца с двигателни проблеми. Във всички останали общини, където са монтирани такива уреди, финансирането е от спонсори и благотворителни кампании, организирани по проекта „Различните“ деца на България“.

  Двете комбинирани люлки вече са доставени в Хасково. Общата им стойност е 10 824 лева. Произведени са от Екотрайк-БГ ЕООД. Съоръженията се монтират върху бетонен фундамент и ударопоглъщаща настилка на площ от 18 кв.м. Подготовката на една от площадките за монтажа на люлката вече започна. Днес „Екопрогрес“ работи върху фундамента в Градската градина. До дни ще бъде готов и този на площадката на бул. “България“ 59. След поставянето на ударопоглъщащата настилка, ще бъдат монтирани и самите съоръжения.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Много хубаво, браво. Но кога ще се досетите да асфалтирате улица Петрич в Хасково, кв. Изгрев. Колко пъти пишем и казваме, и все тая. Защо един от тая община не се появи тук да види за какво подобие на улица става въпрос. А данъците са си каквито са на всички. Тук няма и кофи за смет, носят си хората боклука с ръцете до съседната улица. Не влизали коли за сметосъбиране, ама как тогава ни събират същите данъци, а ние като ахмаци ще си носим боклука до другата улица.На никой от кметството не му пука, то е ясно, ни на кмета, ни на никой, важно е парата да влиза в общината.
   • Ха
    Ханко
    8 -1
    15:51, 29 май 2020
    Иване, прочети внимателно статията, алгоритъма си е написан-среща на заинтересованите страни, т. е. живеещите на вашата улица с общинска администрация и много важно, лично кмета Станислав Дечев да поеме ангажимент, ама да има журналисти и фотографи, които да увековечат всичко това за потомците. След което отново каните кмета на община Хасково и неговия екип от експерти да пререже лентичката на завършения обект пред журналисти и фотографи, след което следва кьор софра отново с личното присъствие на кмета, но по разбираеми причини без преса и увековечаване.
   • Ел
    Ели
    2 -3
    18:20, 29 май 2020
    Точно под тази позитивна новина ли е мястото да коментирате проблемите на улицата си, г-н Иванов? Толкова малко неща се правят за дечицата с увреждания в държавата ни, зарадвайте се! Това е все едно - да направят репортаж за вашата улица, отразят проблема ви и в същия момент, дойдат майките на деца с увреждания и кажат - не, искаме парите за нас, не за улици
  • 2
   До
   Добромир
   8 -3
   16:07, 29 май 2020
   Добре бе прости хасковлии как на едно нещо не се зарадвахте ами пак почнахте да дърпате към вашата улица вашите данъци и вашите интереси. Мелези големи сте. Как дума не обелихте за тези деца и родители които най накрая получават нещо. Население от гноми.
  • 3
   Бе
   без път
   1 -1
   16:43, 29 май 2020
   Ние какво да кажем,имаме градини в региона на Хасково,в регулация били,няма път,няма ток,няма вода,няма контейнер и сметосъбиране -ПЛАЩАМЕ ТАКСА СМЕТ,ДАНЪЦИ като всички граждани на града.Ходих няколко пъти до общинското данъчно,общинския съвет така решили и си дигат раменете.Коментирайте,нека и кмета да каже.............
   • Ви
    вие сте свине
    1 0
    12:14, 30 май 2020
    не сте хора прасета сте да ме извиняват животните

  Хороскоп за 03.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят ще е благодатен на срещи и установяване на полезни контакти. Работата ви ще е интересна, спорна, и повече отколкото очаквате. Обмислете добре идеите си и пътищата за осъществяването им. Не пренебрегвайте полезната информация, която ще научите помежду другото. Роднини ще ви зарадват с вести, имащи отношение към общите ви начинания.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Посветете се на важните за вас задачи, без да се разпилявате с маловажни неща. Имате прекрасни идеи, които чакат своята реализация, създайте условията за нея, бъдете наблюдателни и разчитайте знаците по пътя си. Много хора ще ви приветстват и помагат. Следвайте убежденията си, те са вашата пътеводна светлина.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес ще имате възможността да се утвърдите като коректен и лоялен партньор. Справяте се отлично със завършването на важен проект, което е сериозна крачка в професионалното ви развитие. Предстои ви скорошна стабилизация във финансов план, което ще ви даде възможност да разширите сферата на проектите си.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Перспективна идея ще ви вдъхнови да заживеете с планове за нейното осъществяване. Настроението ви ще нарасне, ще ви направи активни и по-добри. Наред с това не пренебрегвайте задълженията си, отделете време на всичките си задачи. Дошла навреме вест ще внесе повече яснота в намеренията ви.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работещите в производството, търговията и бизнеса ще продължат и днес да се занимават със служебните си задачи. Трети ще мислят за почивката си, тръгвайки на път. Във всички случаи ще се ползвате с внимание и разбиране, няма да срещате непреодолими препятствия пред себе си. Приемете приятелската покана за среща.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Старанията, които влагате в делата си ще дадат резултати. Но, понякога се налага и да се съобразявате с обстоятелствата, като отстъпите от позициите си - при спорове например, а също и при видими здравословни проблеми. Не въвличайте близките си в рисковани начинания. Спестете им това напрежение.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не изисквайте прекалено много от обкръжението си. Всеки има своите приоритети, които следва,колкото и да не ви се иска. Търпението ви към тях ще повиши уважението им и ще ви помогне да се освободите от напрежението, което носите. Вечерта е подходяща за гости. Поканете някого или вие отидете.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Овладейте емоциите си и не се впускайте в рисковани начинания. Възможността да пострадате сериозно ако го сторите е доста голяма. Заемете се с ежедневните си ангажименти и не се разсейвайте със странични проекти. Имате предостатъчно работа, която не търпи отлагане. Очаква ви привлекателно предложение за вечерта.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Преценявайте добре обстановката, като не прекалявате с търпението на околните. В добра форма сте и изпълнени с ентусиазъм. Трансформирайте излишната си енергия в нещо полезно, творческите ви идеи заслужават внимание. Нека не ви възпират отминали неудачи, дайте воля на въображението си.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Характерни за вас днес са противоречията, които са иначе чужди на зодиакалния ви знак. Чувствате, че стоите на кръстопът и не сте сигурни кой от пътищата е най-правилния за вас. Най-удачния вариант е да се захванете с нещо, което вече сте започнали и да оставите времето да работи за вас. Бъдете сигурни, че не след дълго ще разберете това което ви интересува.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Предстоят ви приятни задължения днес. Привлечени сте от бъдеща възможност, която е свързана с известни инвестиции, но пък е доста перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате напоследък. Сами знаете колко ценен е той за вас.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Вие сте безспорен, неизтощим източник на енергия и свежо чувство за хумор. Работите усърдно и всеотдайно, и резултатите не закъсняват. Внимавайте да не влезете в пререкание с близките си. Приятелите заслужават повече внимание и това го разбирате и днес. Организирайте в тяхна чест събиране и се повеселете.
  03 юли 2020
  Последни новини