От х:

Днес в x:

26 °C

Монтираха люлки-везни в Хасково и поставиха специална настилка под тях

  Днес завърши монтажът на ударопоглъщащата настилка под комбинираните люлки-везни за деца с увреждания, съобщиха от община Хасково. Те се намират в Градската градина и в парка на булевард „България“ 59, до заведението за бързо хранене „Ана Мария“.

  В понеделник предстои съоръженията да бъдат сертифицирани и едва тогава ще бъдат разрешени за ползване от децата. На място са поставени предупредителни табели и ограждащи ленти. Община Хасково моли родителите и децата да не използват люлките през почивните дни.

  Люлките-везни са поставени в достъпна среда и са съобразени с изискванията на производителите на специализирани помощни средства за деца и лица с увреждания.

  Община Хасково е първата в България, която финансира със собствени средства съоръжения за игра на деца с двигателни проблеми. Във всички други общини, където са монтирани такива уреди, финансирането е от спонсори и благотворителни кампании, организирани по проекта „Различните“ деца на България“.

  Поставянето на тези съоръжения е изпълнен ангажимент от кмета на Хасково Станислав Дечев, поет пред родителите на деца с увреждания по време на обсъждането на Бюджет 2020.

  Двете комбинирани люлки са на стойност е 10 824 лева. Произведени са от „Екотрайк-БГ“ ЕООД. Съоръженията се монтират върху бетонен фундамент, който е направен по задание от ОП “Екопрогрес“. Ударопоглъщащата настилка и за двете люлки е от фирма „Джемер“. След монтажа на специалната настилка днес, от фирмата дариха две пейки за социални институции в Хасково. Първата изненада екипа на Дневния център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства, а втората по волята на дарителя отиде при екипа на Новото преходно жилище за деца от 15 до 18-годишна възраст.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Гр
   Гражданин на Хасково
   21 -1
   17:05, 12 юни 2020
   Чудесна е люлката за деца с увреждания. Но снощи (11.06.2020г.) към 18.30
   часа големи момчета (едното беше около 70кг) така агресивно играеха на люлката и я блъскаха, че скоро няма да е здрава. Какво ли възпитание са получили тези момчета от родителите си?
   • Ху
    Хулиган
    10 -5
    21:10, 12 юни 2020
    Това са деца възпитани в европейски и краварски ценности и хранени с хамериканска храна! Бургери, чипсове доналди! Затова ги гледаме в първи клас а 70 килограма!
  • 2
   Па
   ПАТАРИНСКИ
   13 -5
   17:55, 12 юни 2020
   Граждански питаш ккакво възпитание са получили Казвам ти ----евроатлантическо - така че не се чуди повече
  • 3
   Ко
   Компакт
   11 -2
   20:49, 12 юни 2020
   Дано издържи повече от 1 седмица и сложете поне видеонаблюдение и камери наоколо господин кмете , то само с разхождане на синьото сакенце не стават нещата ...
   • Ха
    Ханко
    1 0
    14:08, 13 юни 2020
    Пропускаш дежурната журналистическа реплика "лично със съдействието на община Хасково в лицето на кмета Станислав Дечев", рязане на лентички и снимките за бъдещите поколения.
  • 4
   On
   One Euro Man
   3 -1
   11:27, 13 юни 2020
   Уважаеми съграждани, на всички нас е ясно, че и без личния ангажимент на кмета Станислав Дечев люлки за деца с увреждания щеше да има. Върхът на безочието ще бъде обаче, когато през идващата седмица люлките официално се предадат за експлоатация, Станислав Дечев лично отиде да реже лентичката, а журналистческата гилдия го увековечи в обширен репортаж със снимков материал от мястото на събитието.

  Хороскоп за 18.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
  18 сеп 2020
  Последни новини