От х:

Днес в x:

Монтираха люлки-везни в Хасково и поставиха специална настилка под тях

    Днес завърши монтажът на ударопоглъщащата настилка под комбинираните люлки-везни за деца с увреждания, съобщиха от община Хасково. Те се намират в Градската градина и в парка на булевард „България“ 59, до заведението за бързо хранене „Ана Мария“.

    В понеделник предстои съоръженията да бъдат сертифицирани и едва тогава ще бъдат разрешени за ползване от децата. На място са поставени предупредителни табели и ограждащи ленти. Община Хасково моли родителите и децата да не използват люлките през почивните дни.

    Люлките-везни са поставени в достъпна среда и са съобразени с изискванията на производителите на специализирани помощни средства за деца и лица с увреждания.

    Община Хасково е първата в България, която финансира със собствени средства съоръжения за игра на деца с двигателни проблеми. Във всички други общини, където са монтирани такива уреди, финансирането е от спонсори и благотворителни кампании, организирани по проекта „Различните“ деца на България“.

    Поставянето на тези съоръжения е изпълнен ангажимент от кмета на Хасково Станислав Дечев, поет пред родителите на деца с увреждания по време на обсъждането на Бюджет 2020.

    Двете комбинирани люлки са на стойност е 10 824 лева. Произведени са от „Екотрайк-БГ“ ЕООД. Съоръженията се монтират върху бетонен фундамент, който е направен по задание от ОП “Екопрогрес“. Ударопоглъщащата настилка и за двете люлки е от фирма „Джемер“. След монтажа на специалната настилка днес, от фирмата дариха две пейки за социални институции в Хасково. Първата изненада екипа на Дневния център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства, а втората по волята на дарителя отиде при екипа на Новото преходно жилище за деца от 15 до 18-годишна възраст.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Гр
      Гражданин на Хасково
      21 -1
      17:05, 12 юни 2020
      Чудесна е люлката за деца с увреждания. Но снощи (11.06.2020г.) към 18.30
      часа големи момчета (едното беше около 70кг) така агресивно играеха на люлката и я блъскаха, че скоро няма да е здрава. Какво ли възпитание са получили тези момчета от родителите си?
      • Ху
        Хулиган
        10 -5
        21:10, 12 юни 2020
        Това са деца възпитани в европейски и краварски ценности и хранени с хамериканска храна! Бургери, чипсове доналди! Затова ги гледаме в първи клас а 70 килограма!
    • 2
      Па
      ПАТАРИНСКИ
      13 -5
      17:55, 12 юни 2020
      Граждански питаш ккакво възпитание са получили Казвам ти ----евроатлантическо - така че не се чуди повече
    • 3
      Ко
      Компакт
      11 -2
      20:49, 12 юни 2020
      Дано издържи повече от 1 седмица и сложете поне видеонаблюдение и камери наоколо господин кмете , то само с разхождане на синьото сакенце не стават нещата ...
      • Ха
        Ханко
        1 0
        14:08, 13 юни 2020
        Пропускаш дежурната журналистическа реплика "лично със съдействието на община Хасково в лицето на кмета Станислав Дечев", рязане на лентички и снимките за бъдещите поколения.
    • 4
      On
      One Euro Man
      3 -1
      11:27, 13 юни 2020
      Уважаеми съграждани, на всички нас е ясно, че и без личния ангажимент на кмета Станислав Дечев люлки за деца с увреждания щеше да има. Върхът на безочието ще бъде обаче, когато през идващата седмица люлките официално се предадат за експлоатация, Станислав Дечев лично отиде да реже лентичката, а журналистческата гилдия го увековечи в обширен репортаж със снимков материал от мястото на събитието.
    Последни новини