От х:

Днес в x:

Вандали счупиха люлката за деца с увреждания в Хасково

Изображение 1 от 5

    Вандали посегнаха на люлката за деца с увреждания, позиционирана в парка на булевард „България“ 59 в Хасково.

    Тя беше монтирана там само преди седмици. Изкъртени са двете седалки. Сигнал за посегателството в община Хасково подадоха възмутени родители, информираха от кметството.

    Проверка на сигнала направиха зам.-кметът Мария Вълчева и директорът на „Екопрогрес“ Щерьо Янев.

    „Реагирахме веднага, защото не можахме да повярваме, че дни след като реално се ползват тези люлки, вече са станали обект на вандализъм. Щетите не са сериозни, ще ги поправим. По-сериозен е фактът, че хора са посегнали на люлката, която е предназначена на най-уязвимите - децата с увреждания“. Така зам.-кметът коментира случая и призова хасковлии да бъдат по-грижовни и отговорни.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      По
      Победа
      7 -19
      16:04, 21 юли 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 2
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ку
        Кукусклан
        4 0
        19:26, 21 юли 2020
        Видял си глистите и червейчета в дупето си.
    • 3
      Сп
      СПАС
      19 -1
      16:16, 21 юли 2020
      Хайде, стига вече това бъркане на поп с боб. Какво общо и ма вандалската постъпка най-вероятно на такива катилчета, избиващи комплекси,,, с политиката на ГЕРБ. Къде е полицията, какво прави?
      • Ис
        Истината си е истина
        9 -5
        18:32, 21 юли 2020
        Същите протестъри спират метрото и блокират метростанции.... Едните с дрога в джоба.... Другите с рубли в джоба.... Третите с петолъчки в главата.... Всички обвиняват системата за собствената си некадърност и неудачност...
        Терористи, маргинали и шумкарски потомци----досущ, като бащите и дядовците си...
        Прости, неграмотни, мързеливи, крадливи, злобни, агресивни, с престъпно самосъзнание, без морал и достойнство....
    • 4
      Гр
      гражданин
      11 0
      23:07, 21 юли 2020
      Миналия четвъртък бях в градската градина.Забелязах една група от 7-8 деца/около 12-13годишни/да се черпят в заведението.Нямаше родители с тях.По едно време същите станаха и отидоха на една от детските площадки,където е поставена люлката за деца с увреждания.Един от тях седна или се позиционира на мястото където трябва да е болното дете с количка,другите около 6-7 деца блъскаха люлката в земята със все сила.Това продължи около 3мин докато стигна до тях.Попитах ги знаят ли за кого е предназначена тази люлка,казаха,че знаят.Попитах защо искат да я счупят,не ми отговориха.Интересното е,че на пейката до тях стоеше без участен млад татко,който си чатеше по телефона.Дойде и един по-възрастен човек,който ме подкрепи и ги разгони въпросните деца.Останах изумена-охрана нямаше,родители-ваблюдатели колкото искате имаше.Децата видимо бяха възпитани,щом в заведението не създаваха проблем,хранеха се мирно и тихо.Как така решиха да потрошат тази люлка не разбрах.Съвета ми е,родители,поговорете с децата си,че тези уреди са за тези малки създания,които нямат щастието да играят наравно с тях волни и щастливи.
    • 5
      Ив
      Иванов
      3 0
      09:50, 22 юли 2020
      Всички детски площадки в града са в такова положение.Вечер се събират големи момчета и момичета пушат трева,пият бира и чупят.Общината не предпиема никакви мерки дори и след наши сигнали.Предлагам да се сложат камери на детските площадки и после татковците на келешите да плащат.
    Последни новини