От х:

Днес в x:

Млади фотографи от Смолян уловиха в снимки магията на планината

Изображение 1 от 3

    Изложба от снимки от Родопите, резултат от 13-то издание на фотопленера "Смолян-перлата на Родопите" беше открита в областната управа в Смолян. До края на месец юни във фоайето на втори етаж всеки желаещ може да разгледа 36-те изложени творби от 7 автора – ученици от смолянски училища. Ръководител на всичките е майсторът фотограф от Смолян Сашо Сарандалиев, който инициира пленера, заедно с Регионална библиотека „Николай Вранчев”-Смолян

    Най-добрите творби от предишните 11 издания на фотопленера „Смолян – перлата на Родопите” са излагани в РБ „Николай Вранчев”-Смолян, домакин на дванадесетото издание миналата година е била община Смолян. През тези година в общо тринадесетте фотопленери са участвали около 150 ученици от 8-12 клас от местните училища, като в изложбите са били излагани най-добрите им произведения. Голяма част от тези млади фотографи-любители днес се занимават професионално с фотографското изкуство, както в България, така и в чужбина.

    Зам-областният управител Владимир Гърбелов приветства всички гости от името на областния управител Недялко Славов и от свое име. „Превърна се в една прекрасна традиция в сградата на Областна администрация Смолян да се излагат творби на местни автори, с което от областна управа искаме да изразим своята подкрепа и признателност към всички вас – творците, и да спомогнем вашето изкуство да достигне до повече хора.”

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини