От х:

Днес в x:

Шестима ученици от ПМГ класирани на национални олимпиади

    Шестима ученици от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково се класираха на национални олимпиади.

    В национална олимпиада по информатика участваха Владимир Караилиев от 7 А клас, Стоян Малилин от 9 Б клас и

    Александър Георгиев от 12 Б клас. Състезанието за възпитаниците на учителките Коля Петрова и Гергана Петрова се проведе от 16 до 18 март 2018 г. в Стара Загора.

    За втори път е класиран за национална олимпиада по математика Любен Балтаджиев от 9 Б клас. Гимназистът се подготвя усилено с госпожата си по математика Юлия Кръстева за предстоящото състезание, което ще се проведе от 13 до 16 април 2018 г. в София.

    Седмокласничката Марина Господинова се класирана за Национална олимпиада по биология. Тя ще се проведе от 30 март до 1 април в Ямбол. До тогава гимназистката ще се подготвя с помощта на преподавателката си по биология Велина Костова.

    Дванадесетокласничката Рая Манчева се класира за национална олимпиада по физика, одобрена от националната комисия на първо място в България. Националната олимпиада ще се проведе в Русе от 2 до 4 април. Рая е отличена с първа награда на националното есенно състезание по физика, като в подготовката й помага преподавателката Ваня Влашинска.

    Петя Иванова от 9 В клас е удостоена на второ място в първа възрастова група на XIII Национален поетичен конкурс "Жената-любима и майка", с преподавател Светла Трифонова.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини