От х:

Днес в x:

Жребий ще определи 2 двойки за инвитро с финансиране от кампанията на областния

Две двойки от хасковски регион ще получат финансиране за ин витро процедура от Кампанията „За повече деца в България“, която е съвместна инициатива на Областната администрация на Хасково и Фондация “Искам бебе“.

Двойките ще бъдат определени чрез жребий на 6-ти март в присъствието на нотариус, представител на Фондацията и на Областната администрация на Хасково. Още две двойки ще бъдат изтеглени на случаен принцип като резерви, обясниха на съвместна пресконференция днес редседателят на УС на Фондация „Искам бебе“ Мария Янева, областният управител на Хасково Станислав Дечев и заместничката му д-р Стефка Здравкова.

Всяка от двойките ще бъде финансирана 4 300 лева-средства, събрани от последното издание на Коледния бал на областния управител, който тази година беше посветен на каузата за подпомагане на хора с репродуктивни проблеми от региона.

Документите кандидатите могат да попълват и подават онлайн от днес до 28 февруари. Ще се кандидатства чрез специално заявление, което е достъпно за изтегляне и от страницата на Фондация “Искам бебе“. В заявлението има анкетна карта и декларация, като допълнителни документи. Заявленията двойките трябва да подават на имейл haskovo@iskambebe.bg.

Като гаранция, че парите, събрани благотворително от хасковлии, ще отидат за подпомагане на хора от региона, е въведеното условие за уседналост през последните две години на кандидатстващата двойка. Тя трябва да е с постоянен адрес и адресна регистрация в населено място от област Хасково. Възрастовата граница на кандидатстващите е определена от 20 до 43 години. Трябва да бъде налице доказана причина за стерилитета, двойката да е изчерпала и всички възможности за финансиране от държавния бюджет. Условие е и кандидатите да нямат общо дете. Процедурата трябва да бъде извършена в лецензирана клиника в България, откъдето трябва да бъде приложена към документите декларация за съгласие за осъществяването на ин витрото.

„Нека да има повече достойни българи, като всички, които се включиха в кампания и нека си пожелаем след една година най-много да имаме и първото бебенце в Хасково“, е пожеланието на Мария Янева към всички, които ще кандидатстват за финансирането.

Областният управител и заместничката му пък обявиха намерения за разгръщане на кампанията „За повече деца в България“ през тази година в различни краища на региона, за което се подготвят и различни събития.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Мн
    Много Бе
    11 -10
    14:59, 1 фев 2018
    2 двойки!!! да Бяхте избрали само мъжете, тях да помъчите, може и да хванат.
    На тоя град му трябва инициатива, всяка двойка която иска, но има затруднения да бъде финансирана за инвитро, а не 2 двойки. Капка в морето. При настоящия отлив на хора, всеки мераклия да се плоди и множи в хасково трябва да бъде насърчаван максимално.
    Вие сте големи лидери , с позиции, със самочувствие. Като става въпрос за лични финанси, винаги играете на едро, а като е за обществени каузи сте изключително дребнави.
  • 2
    Ма
    мастикаджия
    6 -4
    15:26, 1 фев 2018
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • Ха
      Хасковлията
      1 -2
      15:50, 1 фев 2018
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 3
    Нека всеки който черни подобни кампании и ги политизира с плитките си коментари като горните да бъде наказан ! Казах!

Още новини

Последни новини