От х:

Днес в x:

Зарязаха лозята в Стамболово, тънковци най-добри винари

Изображение 1 от 5

    С традиционното зарязване на лозите днес в Стамболово отбелязаха празника Трифон Зарезан по стар стил. Ритуалът се проведе в местността Мюмюново геранче. Кметът на общината Мухлис Сербест привества присъстващите граждани и гости. По стар български обичай първи заряза най-добрият винар в общината Иван Тянков, а кметът поля лозите с вино, за да бъдат по-плодородни  през тази година. 

    21 производители на бяло и червено вино пък взеха участие в обявения от общината конкурс за най-добро вино "Ден на виното и любовта".  Представени бяха мерло, каберне и  тамянка. В категория "Червено вино" първото място грабна Иван Тянков, второто място бе спечелено от Никола Колев, следван от Ангел Ангелов. В категорията "Бяло вино" победи отново Иван Тянков, на второ място се класира Георги Илков, а на трето Ленко Ангелов. За всички участници имаше грамоти и награди. Повечето добри вина на територията на общината са от село Тънково. Победителят в конкурса Иван Тянков, който също е от Тънково, сподели, че се занимава с винопроизводство от близо 30 години. Бай Иван отглежда 25 декара винени и 25 декара десертни лозя. Лозовите масиви на територията на община Стамболово са приблизително 222 хиляди декара.

    Haskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ло
      лозар
      7 -3
      18:22, 1 фев 2018
      Haskovo.net, преди да публикувате нещо, защо първо не го проверите за достоверност. Знаете ли колко са 222 хиляди декера лозя? В цялата Хасковска област няма толкова много лозя.
    • 2
      Ра
      Разследващ полисмен
      5 -1
      19:30, 1 фев 2018
      Като прибавим откраденото от сусамци сметката излиза вярна!
    Последни новини