От х:

Днес в x:

Посланици, дипломати и бизнесмени зарязаха лозята край Баните

    Посланиците на Франция, Южна Корея и Алжир, много дипломати, кметове, представители на бизнеса, държавни институции и неправителствени организации тържествено зарязаха лозята в масивите на село Сусам, община Минерални бани.

    „В Минерални бани се развиват много динамично както туризмът, така и лозаро-винарството. Утвърдихме се като един от центровете на балнео и СПА туризъм в България. Лозовите ни масиви са от 256 хектара, работните места се увеличават, очакваме и нови инвестиции в този отрасъл“, каза кметът Мюмюн Искендер.

    Той приветства високите гости в лицето на н. пр. Ерик Льобедел, посланик на Франция, н. пр. Шин Бунам, посланик на Южна Корея, н.пр. Латифа Беназза, посланик на Алжир и ръководителя на представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев. Присъстваха още председателят на БТПП Цветан Симеонов и Янчо Янев от Хасковската търговско-промишлена палата, която по традиция е домакин на ритуала. Гостите изразиха възхищението си от красотата и природата на Минерални бани и се наследиха на богата фолклорна програма, опитаха местна кухня и отбрани вина от Хасковска област.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      На
      Наско
      5 -2
      07:51, 18 фев 2018
      Къде и посланикът на Турция?
    • 2
      Ди
      Дионисий
      11 0
      10:31, 18 фев 2018
      Те тия отдавна са "зарязали" лозята,да са живи и здрави ония,които наистина се грижат за тях.Амин!
    Последни новини