От х:

Днес в x:

Маратонът в защита на Пирин минава през Хасково в събота

    Хасково ще е сред градовете, през които ще мине голямото щафетно бягане в защита на Пирин.

    Флашмобът под мотото Run for Pirin – Run for Bulgaria е в знак на протест срещу решението правителството да разреши строителство в 48% от Национален парк Пирин и стартира на 2-ри февруари от Свиленград. Местните маратонци ще се съберат утре сутрин на Стария мост, от където ще бъде даден стартът. Маратонът ще проведе през следващите седем дни, като участниците ще пробягат общо над 440 км., преминавайки през Хасково, Асеновград, Пловдив, Пазарджик, Велинград, Разлог, Благоевград, Дупница, и ще финишират в София на 8-ми февруари, където ще се включат в традиционното шествие „Спаси Пирин! Спаси България!” и ще прочетат събраните послания на протестиращите от различните градовете.

    Няма ограничения за тези, които искат да подкрепят каузата, съобщават организаторите.

    Хасково приема щафетата от Свиленград утре вечер в 18 часа на площад „Свобода“, когато ще има демонстрация. Бегачите тръгват отново от същото място на другата сутрин-3-тия февруари в 7 часа. След Хасково маратонът за Пирин продължава към селата Горски извор, Бяла река и Дълбок извор и ще приключи около 16 часа в Асеновград.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      За
      За Банско
      4 -3
      21:32, 1 фев 2018
      Така ли не разбрахте, че ще се строят само спортни съоръжения Без хотели и дискотеки и тн. Нека се развива туризма какво толкова протестирате. Какви са тези глупости 48 % строителство това са пълни глупости.
      • Ив
        иван
        2 -1
        09:48, 2 фев 2018
        Не, не разбрахме. Разбирам, че има нещо гнило, а твоето мнение не ми даде линкове, факти или нещо такова, че да ми повлияе в някоя посока. Говориш, все едно случая е лесен за разнищване - ами не е.
    • 2
      24
      248541
      0 -1
      10:38, 2 фев 2018
      Слабоумници, които се правят на загрижени, но това си е чиста политика. Проглушиха ушите ни с лъжи и инсинуации от всякакъв род и мащаби. Или интереси, или пари. Друго няма. Затова нещата не вървят в тази държава. БСП винаги дърпа конците задкулисно. Няма балами, дето да ги изберат за управници, но те са обучени в манипулациите и винаги слагат прът в колелата. Не им стига, че станаха милионери на гърба на народа. Искат власт, за да блокират съда изцяло, че да не им отнемат накраденото. Не че сега не успяват. Те са гениални в умението да съсипват демокрацията. Не трябва да им се вярва и да им се обръща внимание. Аман от фалшиви пушилки.
    Последни новини