От х:

Днес в x:

Пускат в експлоатация ядрено-магнитният резонанс в Хасково след десетина дни

Най-късно през март ще заработи ядрено-магнитния резонанс в Хасково. Преди това няма как да се приемат пациенти, тъй като предстоят важни сертификации на апаратурата и лекарите, които ще работят с нея, обясни шефът на Многопрофилната болница в Хасково д-р Георги Гелов.

В момента клиниката очаква сертификата за пуск на апаратурата от Агенцията за ядрено регулиране. Фирмата производител пък ще трябва да обучи четиримата, които ще работят с резонанса и новия скенер, след това те също ще са със специални сертификати за този модел на апарата.

„Много пациенти вече питат за прегледи. Тази придобивка е много важна за региона, тъй като ще спести средства на хората за пътни и обикаляне по другите градове. Все още обаче не можем да поемем ангажимент за прегледи, защото самите ние не сме наясно точно кога ще можем да пуснем ядрено-магнитния резонанс реално в работа. Наясно сме единствено, че това ще стане най-късно в началото на март“, увери д-р Гелов и уточни, че в момента се правят единствено и само проби.

Хасково се сдоби с ЯМР по линия на изграденото публично-частно партньорство между МБАЛ-Хасково и верига лаборатории.

Красимира Славова  

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Аб
    абв
    2 0
    21:29, 14 фев 2017
    Добра новина!
    Но, авторе, защо още от заглавието започвате с грешка?
    В първото изречение нова грешка.
    Постарайте се повечко!

Още новини

Последни новини