От х:

Днес в x:

3 °C

Подготвят ваксинационния кабинет в МБАЛ-Хасково. Доставиха нови рентгенови апарати

Изображение 1 от 3

  Ваксинационният кабинет в МБАЛ-Хасково вече почти е готов. В момента на мястото, определено за поставяне на ваксината срещу Ковид на медиците от клиниката, работят по реконструкцията му майстори.

  Кабинетът ще бъде разкрит на мястото на старата клинична лаборатория, съобщи шефът на болницата д-р Георги Гелов.

  Медиците на първа линия ще са първите, които ще получат възможност да си поставят инжекцията, според обявения Националният план за ваксинация срещу Ковид-19. Той ще се извършва в пет основни фази. Държавният главен инспектор доц. Ангел Кунчев вече съобщи, че се очаква първите 5000 дози да пристигнат у нас около Коледа. Ваксинацията е доброволна и безплатна.

  За първите дни на поставяне на ваксини  в МБАЛ –Хасково са се записали 15 медици, уточни д-р Гелов.

  А междувременно стана ясно, че болницата вече разполага с два нови мобилни рентгенови апарата.

  Модерната техника от последно поколение е доставена в отделението по образна диагностика в понеделник. Апаратурата е на стойност 59 000 лв., осигурени през дарителската кампания, която обяви ръководството на клиниката. Дарители са  местни фирми и физически лица. Апаратите ще се използват за диагностициране и проследяване на състоянието на пациенти с Ковид 19 в допълнително отворените за лечение на пациенти с коронавирус отделения.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (20)

  • 1
   2+
   2+2=5
   26 -20
   10:13, 22 дек 2020
   Втора вълна, трета вълна, първи щам, втори щам. И за късмет – новите ваксини са подходящи. Ама разбира се, че всичко ще реши ваксината и то точно на Гейтс и шайка! Колко удобно, а? Че и безплатно. Обработката на масите е огромна. Свободната воля на хората е изтикана в ъгъла. Но човешкият дух е по-силен от всичко. С това някои хора не могат да се справят…
   • До
    доктор ох боли
    18 -14
    15:40, 22 дек 2020
    На тебе най-дебелата игла и конска доза ! А като ти е крив света стани емигрант в Арктика!
   • Xm
    xm
    15 -12
    15:59, 22 дек 2020
    а ти доктор ох боли с промития мозък иди и се нареди пръв да те ваксинират
  • 2
   Щяха да знаят за съществуването на доктор менгеле. Но те не обичат ученето и не знаят кой е той. Няма да знаят също , че историята се повтаря. Само методите са други. Сега действат с лъжа. А през втората световна война -принудително
   • До
    доктор ох боли
    11 -6
    15:43, 22 дек 2020
    Не знам дали българите учат но и ти нищо не си научил! Експериментите на този доктор днес се изучават от студентите медици .
   • Върху такива дебили като теб
  • 3
   Ко
   Коко
   9 -19
   10:19, 22 дек 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 4
   До
   Доц. Мангъров
   25 -7
   10:21, 22 дек 2020
   – Но доц. Кунчев съобщи, че на 27 декември започва ваксинацията у нас.

   – Нека да се ваксинира доц. Кунчев. Ако ще започва – да започва. За да се ваксинирате, може би на вас ще ви дадат да подпишете информирано съгласие. Но ако действително имаме нов щам и той е с променени спайкове протеини – тези, срещу които е ваксината, какво правим? Просто ще се боцкаме.

   – Според вас „живите” ваксини, каквато е руската например, по-безопасни ли са от тези на „Пфайзер” и „Модерна”?

   – Да, те са една идея по-безопасни, защото са правени по технология, която вече е от десетина години и е изпитана. Проблемът при ваксината на „Пфайзер” не са алергичните реакции, това става при всяка ваксина, при всеки нов лекарствен продукт. Въпросът е, че тук се вкарва чужд генетичен код, тази информационна РНК, която кара вашите клетки да произвеждат един чужд белтък. И не е ясно доколко вашата имунна система няма да реагира на вашите клетки, които произвеждат този чужд белтък, като към чужди. Тоест, да се получи автоимунно заболяване.

   И второто нещо, когато се вкара тази информационна РНК, която се възпроизвежда, при своето възпроизвеждане в нея могат да се получат грешки. Както се случва при всяко възпроизвеждане. И въпросът е доколко тези евентуално променени РНК могат да произвеждат не каквито трябва белтъци. Тоест, доколко има онкогенни свойства.

   Боже би, най-вероятно ваксината няма да има тези неща. Може това да са ненужни опасения. Но това трябва да се докаже, което не става в рамките на 3-4 месеца. И когато едно такова нещо тръгне да се прави масово, както иска доц. Кунчев, ако случайно някоя от тези хипотези се окаже вярна, както се е случвало многократно в историята на ваксинологията, тогава кой ще бъде виновен? Доц. Кунчев? Няма да бъде виновен „Пфайзер”, защото него го освободиха от отговорност. Ще бъде виновна може би държавата и този, който е разписал информирано съгласие.

   Другото нещо е как човек ще си избере едната ваксина на „Пфайзер”, или другата на „Астра Зенека“, или третата на „Модерна”, или евентуално руската ваксина. Въз основа на какво? Един обикновен човек трудно може да се ориентира. Може би ще гледа коя е с най-шарената опаковка или с най-малката игла евентуално. Просто това са несериозни неща.

   – Какви са очакванията ви за разпространението на епидемията през следващата година?

   – Ще продължи да се разпространява, докато мине през 70% от населението на страната. Мисля, че вече сме доста близо, но не мога да кажа точно колко, защото никой не си дава труда да направи съответните изследвания. Но това нещо ще свърши, както е свършвало при много случаи в човешката история, когато се изгради т.нар. колективен имунитет. Това са азбучни истини от епидемиологията, които няма как да бъдат заобиколени.
  • 5
   На елита и Борис Джонсън Ефенди му хареса новата сила да поставя карантини
   дадена му от Корона вируса
  • 6
   Бу
   Бучкайте се!
   11 -5
   11:02, 22 дек 2020
   Хайде страхливци, може да пуснете вече лайното в канализацията.
  • 7
   11
   11111
   9 -6
   11:36, 22 дек 2020
   ГРИПЪТ изчезна...и той се уплаши...да не го коронясват...
  • 8
   Па
   Паржу
   21 -3
   12:31, 22 дек 2020
   Сега искам да видя, как тези, които се изтъкваха като борци от първа линия срещу COVID--19, ама от канцелариите, само и само да гушнат едни пари, сега са на първа линия и за имунизациите. РЗИ, ХЕИ, вечната административна Амбър и други подобни.
   • ИН
    И НЕ САМО ТЕ
    16 -5
    12:47, 22 дек 2020
    Децата им и внуците да ги видим на първа линия. До девето коляно
  • 9
   Bb
   bb
   9 -6
   15:33, 22 дек 2020
   Не се безпокойте!Шефа на Бионтек,който направи ваксината на Файзер,каза по германските медии,че ще се опитат да подобрят ваксината,защото според водещия се появявали проблеми.
   Същият шеф,който е пример за успешна интеграция на мигрант от Турция,все още не искал да се ваксинира.Щял да почака.
   След медийните издънки,когато ваксинирана сестра припадна пред камерите,а доктор беше ваксиниран с празна спинцовка,трябва да се направи нещо повече.
   Е повечето е ясно.Курц ЧИПИРА! Да ЧИПИРА! Австрийският електронен имнизационен паспорт всъщност е,като БАНКОВА КАРТА с чип.Той е готов точно сега,а по нов закон,хората са задължени да го носят винаги,като според австрийската медия,тя можела да послужи за достъп в магазин,банка,аптека.....
   Но,НЕ! Това не е чипиране! :)
   • Ба
    Бай Мирон
    0 0
    11:33, 24 дек 2020
    Медицинската сестра не само припадна, но и казват, че е починала. Оттогава нито се е чула, ни видяла. Фейсбук профила й е закрит, а в Инстаграм има над 7000 коментара, които питат къде е и дали е добре, но няма отговор, нито е публикувала нещо оттогава. Никой от близките й не смее да коментира нищо, били получили смъртни заплахи да си мълчат...
  • 10
   До
   доктор ох боли
   4 -4
   15:47, 22 дек 2020
   В турция първоначално обявиха че са избрали спутник. После се отказаха и избраха китайска.
   Целия европейски съюз е една ваксината!
  • 11
   36
   3662
   14 -5
   16:17, 22 дек 2020
   Има ли идио...ти които ще се ваксинират???Лекари по света масово отказват да си сложат ваксина защо ли???!!!
   • Ke
    Keks
    2 -7
    17:33, 22 дек 2020
    Аз нямам търпение да си я сложа. Супер е и е напъл... Виж коментара
   • Да
    давам ти и моята говедо
    4 -2
    18:00, 22 дек 2020
    мушни си я отзад
   • АС
    а сега
    5 -1
    23:32, 22 дек 2020
    Според немски медии,лекарите щели да провалят и тази ваксина.Именно германските лекари спряха масовата ваксинация от свински грип преди години.Самата ваксина нанесе доста щети на имунизираните.
    Този път,за да избегнат лекарите,Меркел прави центрове за ваксинация,но лекарите не искали да се ваксинират и не препоръчвали.
    От Април са ясни мерките ако не се ваксинирате.Отказ от магази,аптека,пътуване.
    Дори има предложение да ви откажат здравна застраховка ако не се ваксинирате.
    Ама всичко е доброволно :)

  Още новини

  Хороскоп за 01.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днешният ден едва ли ще ви изненада с нещо, но ако решите да положите малко повече усилия може би ще изненадате себе си. Някои от вас имат възможност да постигнат нещо, към което отдавна се стремят и точно днес това ще ви се отдаде много по-лесно от когато и да било друг път. Сигурно знаете за какво става дума и ако имате късмет ще се сетите навреме за да го направите.
  01 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще се радвате на добро сътрудничество с деловите си партньори. Не отлагайте среща с важен за вас човек. Сега е момента да действате по-открито и да покажете това, на което сте способни. Даденостите съвпадат с желанията ви и не ви остава нищо друго, освен да действате.
  01 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Всичко, което правите днес ще ви носи удовлетворение, защото се отнасяте към него с предпочитание. Контролирайте емоциите си и не допускайте да пропуснете нещо важно заради невъздържаност или недобре преценена ситуация. Радвайте се на малките неща, не бъдете максималисти.
  01 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  В основата на компромисите днес се корени успешната ви работа. Независимо с какво се занимавате, бъдете готови да се съгласявате с мнението на околните и да се стараете да потушавате възможните конфликти. Това ще ви спести ценно време и доста главоболия. Постигате добри резултати в нещо, което предприемате сами. Следвайте намерението си докрай.
  01 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работата ви днес ще върви с променлив успех. Влагате прекалено много емоции дори в дребни неща и това може бързо да ви изтощи. В личен план проявявате излишна упоритост, която може да влоши положението ви без да ви донесе никакъв положителен резултат. Дори да ви е трудно, постарайте се да говорите открито за нещата, които ви интересуват.
  01 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
  01 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Денят е успешен за онези от вас, които си търсят работа. Успявате да намерите предложения, които ви удовлетворяват и едва ли някой ще се учуди ако съвсем скоро смените работното си място. Във ваш плюс е че бързо се адаптирате към нови места и ситуации. Бързо установявате нови познанства, което още повече улеснява промените при вас.
  01 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Активни и уверени в себе си ще получите добра оценка за работата си и съответното възнаграждение за труда си. За сметка на това в личния си живот е възможно да изживеете разочарования. Помислете дали сте отговорили на нечии очаквания и чия е вината за разминаването ви с тях.
  01 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще съобразите външните си изяви с духовните си потребности и така ще ги направите по-впечатляващи. Добрата реклама е най-голямата ви печалба днес. Очакванията на бизнесмените ще се доближат до реалността, само с малко изключени. Някои от делата ви ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
  01 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не позволявайте на никой да ви пречи на успешния ви ход в реализиране на целите ви. Сътрудничеството ви с определени хора ще бъде ползотворно, но не бива да налагате на всяка цена мнението си. В противен случай рискувате да провалите нещо, което със сигурност върви към успех.
  01 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Очаква ви успешен ден, наситен с много срещи и разнородни контакти. Общуването е ваша стихия обаче затова няма да е чудно че успявате да постигнете значителни резултати в тази област. Не е трудно да ви повярва човек за каквото и да било, толкова е силна способността ви да убеждавате При това го правите с обаянието, характерно за Водолея.
  01 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С общи усилия ще приключите проект или друга задача, еднакво интересна за вас и хората от обкръжението ви. Застанете на принципни позиции, когато се очаква да бъдат взети важни решения и не допускайте съмненията у някого да възпрат общия устрем. В крайна сметка ще се поздравите с повече свършена работа, което означава и по-добри доходи.
  01 мар 2021
  Последни новини