От х:

Днес в x:

Дарение за 20 хил.лв. в Детското отделение на Хасково от акцията „Жълти стотинки“

    Дарение от акцията „Жълти стотинки“ получиха днес в Детското отделение на МБАЛ -Хасково. То не е първото от кампанията тук и с него се покриват всички нужди на звеното.

    Оборудването, в което са пациентски монитори, една кислородна палатка и перфузори, е на стойност 20 364 лв. С това общата сума на оборудването, доставено на Детско отделение на МБАЛ-Хасково възлиза на 55 719,50 лв.

    През миналата година със средства, събрани от кампанията, бяха доставени електрокардиографи, аспирационна помпа, стойки за системи, шкафове за дрехи и метални за болнично бельо, медицински бюра, легла за кърмачета и бебешки легла, болнични шкафчета, дозатори, спално бельо, столове, походни легла, посетителски пейки, колички за почистване, инхалатори.

    Дарението днес беше донесено от деца, участвали в кампанията. Отделението посети и областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова. Именно областната управа беше домакин на сборния пункт за събирането на жълтите стотинки в Хасково при последната изнесена акция.

    Организаторите обясниха, е все още не са предадени и преброени всички събрани през годината жълти стотинки в страната, но вече е ясно, че 2019 г., която е 12-та година за акцията, запазва традицията за увеличаване на малките дарители и събраната сума.


     

    Haskovo.net
     

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Дд
      Дд
      14 0
      14:07, 17 яну 2020
      Сега е ред на акция"зелени банкноти".Да бъде организирана от управниците.Да дадат по една зеленка!
      • Aj
        Ajax
        12 0
        14:52, 17 яну 2020
        Управляващите и по пачка лилави да дадат, бълха ги ухапала! Ама няма да е.
    • 2
      От Хасковска област изкопахме Злато за 1.0 милиард долара
      ...
      Слава на Юнашките ни Майки !
    Последни новини