От х:

Днес в x:

В акция за винетки „честитиха“ с акт шофьор за рождения ден на дъщеря му

    В акция за автомобили без винетки изгоряха и редица други нарушители на пътя за влизане в Хасково от Кърджали. Под секирата на катаджиите, които бяха позиционирани днес следобед до кръговото на влизане в града, попадна и водач от смолянското село Средец. Оказа се, че 61-годишният Валери Минчев шофира след изтекъл едномесечен срок от акт за друго нарушение. Още на 16 ноември миналата година мъжът е заловен да управлява МПС без преглед, но в в рамките на месец не си е потърсил наказателното постановление. Заради това днес униформените от „Пътна полиция“ го закичиха с втори акт, при това навръх рождения ден на дъщеря му Людмила. Бащата обясни, че се бил запътил към щерка си, която живее в Хасково, за да се видят за празника. „Забравил съм за стария акт“, обясни Валери Минчев и допълни, че по принцип е стриктен шофьор. Иначе документите му бяха изрядни – имаше винетка, застраховка и преглед на автомобила. „Купих си винетка още около 20 януари“, обясни Минчев. Сред неизрядните обаче се оказа негов колега на пътя, който караше фирмен микробус Форд Транзит, който нямаше залепен стикер на предното стъкло. След разговор с шефа си по телефона стана ясно, че са закупени винетки за колите на цялата фирма в село Конуш. Санкцията за това нарушение - когато стикерът не е залепен, е една, а когато изобщо липсва е друга, обясниха пътните полицаи.

    През деня пътният патрул провери 15 автомобила. Оказва се, че жените са по-стриктни шофьори. Една от представителките на женския пол – Велина Чолакова от Стара Загора, беше с напълно изрядни документи.

    Проверките на КАТ за шофиране без винетни стикери продължават и в следващите дни. Вероятно утре от Пътна полиция ще реализират и мащабна акция по метода на широкообхватен контрол, при който униформените спират по няколко автомобила едновременно.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      78
      7878
      33 -11
      18:04, 2 фев 2017
      Ха честито мазохисти,вече който има повече от една кола няма да може да кара с една винетка,гласувайте за ******* да ви стриже и дои само за едно съм съгласен с ******* че материала е такъв.
      • 22
        22.9
        15 -10
        19:46, 2 фев 2017
        7878, Кажи за кой да гласуваме...щото като плюеш е добре да даваш алтернатива....Давай, кажи кой ти е на сърцето...Може да ни убедиш.
      • За
        ЗА хора
        6 -3
        21:15, 2 фев 2017
        Умните хора правят самостоятелна преценка, не чакат някой да им каже или покаже. България е единствената страна в която не може да се реши шофорът или колата правят катастрофите и ги застраховаме в комплект. Също така не може да се реши с винетки или с тол такси да се издържат пътищата, а когато имаш зимна и лятна кола няма зимна и лятна винетка, плащаш без да караш поне за едната. Независими партийци няма, за това чакайте мажоритарните избори и там по хубост или по обещания изберете сами!
    • 2
      Ве
      Велина Чолакова
      35 -11
      18:31, 2 фев 2017
      Полицаите и репортерите бяха изключително любезни. Все пак и всичко ми беше изрядно. Но е нормално при нарушения да санкционират -все пак това е тяхната работа,както ние трябва да вършим своята :)
    • 3
      Do
      Do cholakova
      5 -10
      22:17, 2 фев 2017
      Желая те красавице Виж коментара
    • 4
      Ад
      АдидАС от БургАС
      21 -1
      22:56, 2 фев 2017
      Не мога да разбера защо хленчим като мишки боко бил такъв ония бил крив другият прав винетките били скъпи тока бил скъп онова било скъпо а в това време мишкарстваме вкъщи, до кога ??? Румъния избухна а ние след третата ракия лягаме да спим !!!
    • 5
      Go
      gost
      3 0
      11:34, 3 фев 2017
      Ако е да ни помогнат с нещо или да са ни от полза хич ги няма, за глоби - по всяко време.
    • 6
      Ку
      кумчо вълчо
      2 -1
      13:35, 3 фев 2017
      Андрешковците не искат да плащат нищо! Селяни тъпи, ако сте в нормална държава ще ви скъсат шушоните от плащане на данъци, такси и т. н. и тогава ******* ще ви се стори като месия.
    • 7
      Зо
      Зоро
      1 0
      10:02, 14 фев 2017
      Време е Огнян Гержиков да се разрови до дъното...да види как ДАИ Хасково не си вършат работата...не правят проверки във фирмите за документи които трябва да се изискват при постъпване на работа на Водачите на ППС.(квалификация,психо)незнам каква е причината...може би такса спокойствие....или не знаят ,че това е част от работата им...

    Още новини

    Последни новини