От х:

Днес в x:

Професор показва в "Заря" 40 фотографии от различни континенти

    Професорът от Софийски университет „Св. Климент Охридски“ Румен Пенин показа 40 платна с размери 100/70 см в читалище „Заря“ в Хасково. Тя носи името "Географията - пътешествие и приключение".

    Това е втората такава изложба на професора, предишната е била преди 13 години. Фотосите са изключително атрактивни и интересни, както за учениците, така и за техните учители и родители. Чрез нея преподавателите по география могат да провеждат уроците си в нетрадиционна обстановка сред платната на професор Пенин. От май 2013 г. досега изложбата е посетила над 25 града в страната.

    Фотосите са правени в различни континенти.

    Проф. Румен Пенин е известен географ-пътешественик, преподавател е в СУ "Св. Климент Охридски". „Не съм фотограф, но съм географ и през географски поглед снимам моите обекти“, с чувство за хумор откри днес изложбата проф. Пенин. Той заяви още, че обикновено се връща от пътешествие с няколко десетки гигабайта снимки. Заради големия обем после било трудно да се подбират. В платната от изложбата Пенин е запечатал лица и природа в Южна Африка, Свазиленд, Канарските острови и други.

    Румен Пенин е автор на десетки учебници и учебни помагала по география, посетил е над 100 държави.

    Изложбата в областния град се организира със съдействието на Община Хасково. Тя ще остане в читалище „Заря“ до края на месеца.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини