От х:

Днес в x:

Валията на Одрин приветства идеята за туристически регион Тракия

Да има облекчения за преминаването на представители на сериозния бизнес от Турция през ГКПП Капитан Андреево и на граничния пункт гражданите да получават информация за най-добрите пътища, по които да се придвижат през страната. Това обсъждаха вчера областният управител на Хасково и валията на Одрин Мустафа Бююк.

Турският държавник направи първата си официална визита в Областна администрация Хасково. С него бе 13-членна представителна делегация, сред които изпълняващият длъжността кмет на Одрин, каймаканинът на турския град, заместник областният управител, началникът на кабинета на Мустафа Бююк и директори на дирекции в администрацията на турската провинция.

Г-жа Йовчева сподели със своя колега от Турция една много амбициозна инициатива на Областна администрация Хасково, за която ще търсят съдействие от валийството на Одрин. Става въпрос за разработването на проект, целящ да представи културно-историческото наследство на 4 области от три държави – Хасково и Кърджали от българска страна, Одрин /Турция/ и Александруполи /Гърция/. Този туристическият регион ще носи името Тракия.

Идеята за проекта бе приветствана от г-н Бююк, който преди да стане валия на Одрин бе зам. министър в Министерството на културата и туризма в Турция. Той поясни, че за туристите от Европа са привлекателни именно такива обединяващи дестинации, включващи посещения в няколко страни.
На срещата бе акцентирано и на съвместните бизнес инициативи между областите Хасково и Одрин и на добрите взаимоотношения на двете Търговско-промишлени палати.

За валията и за повечето от членовете на делегацията това е първото посещение в България. След официалната част те не пропуснаха да се запознаят отблизо с културно-историческите забележителности на Хасково.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини