От х:

Днес в x:

Нарколабораторията произвеждала биоизолация, немецът и хасковлията остават в ареста

Лабораторията за обработка и оранжерийно производство на марихуна била предназначена за биоизолация. Това обясни пред димитровградския районен съд днес Томас Кибе, който бе задържан преди два дни заедно с 21-годишния хасковлия Венцислав Живков Желязков. Тогава полицаите откриха в нива край с. Крепост добре поддържана градина, засята с марихуана. А във вилата в местността "Каменец" край Хасково беше открита лабораторията. Тогава ченгетата бяха впечатлени от скъпото оборудване, както и от намерените учебници на немски език, които представлявали ръководство за отглеждане на канабис.

По думите на германеца биоизолацията била много модерна през последните години в Германия, Австрия и Швейцария. Затова той се насочил към производството й в България, където живеел на семейни начала с лелята на Венцислав.

Двамата бяха задържани с прокурорска заповед, а днес бе поискана и постоянна мярка "задържане под стража". Съдът удовлетвори искането на прокуратурата за постоянен арест с уговорката, че предвид тежестта на престъплението, задържането не може да продължи повече от два месеца.



За съдебното заседание още не бе изготвена експертизата на намерената марихуана. При съдържание на наркотичното вещество в нея до 0.2 процента, законът позволява отглеждането й, но със специално разрешение, каквото двамата плантатори нямат.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини