От х:

Днес в x:

Съдят шеф на Цигарена за 300 лв. рушвет

Бившият изпълнителен директор на цигарената фабрика в Харманли Митко Скерлев застана пред състав на окръжния съд в Хасково по обвинение за приемане на подкуп в размер на 300 лв.

Като свидетел на обвинението в съдебната зала се яви Антон Дарадидов, с чиито пари бе арестуван на 27 март 2007 г. в кабинета си цигареният шеф.
Дарадидов се занимавал с добив и търговия с дървесина. През 2004 г. той наел част от двора на харманлийската фабрика – 200 кв. м., за които сключил договор за 30 лева месечен наем. Освен тези пари обаче всеки месец носех на Скерлев по 100 лева и му ги плащах на ръка, обясни в залата търговецът. Парите били давани, за да се плаща по-нисък официален наем за ползваната площ.

През зимата на 2007 г., която се случи мека и топла, Дарадидов закъсал с парите и отказал да плаща стоте лева рушвет. Директорът Скерлев обаче си ги търсел настоятелно по телефона. Накрая Дарадидов отишъл в полицията и разказал за изнудването. Ченгетата белязали банкнотите и описали номерата им.

На 27 март Дарадидов си уговорил среща със Скерлев и му оставил 300 лв. в кабинета. При излизането му в стаята влезли полицаите и арестували Скерлев. Директорът останал в ареста на РПУ Харманли за 24 часа, по-късно му било повдигнато обвинение.

Според защитната версия на подсъдимия Дарадидов съхранявал дърва и брикети и в сграда, съседна на ползваната открита площ. Именно за нов договор за наем го бил търсил Скерлев.
На днешното съдбено заседание беше изслушан и оперативният работник от хасковската дирекция за борба с организираната престъпност Петър Щерев, който описа пред магистратите как е била проведена цялата операция.

Делото бе отложено за разпит на нови свидетели.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини