От х:

Днес в x:

4 °C

Съдят шеф на Цигарена за 300 лв. рушвет

Бившият изпълнителен директор на цигарената фабрика в Харманли Митко Скерлев застана пред състав на окръжния съд в Хасково по обвинение за приемане на подкуп в размер на 300 лв.

Като свидетел на обвинението в съдебната зала се яви Антон Дарадидов, с чиито пари бе арестуван на 27 март 2007 г. в кабинета си цигареният шеф.
Дарадидов се занимавал с добив и търговия с дървесина. През 2004 г. той наел част от двора на харманлийската фабрика – 200 кв. м., за които сключил договор за 30 лева месечен наем. Освен тези пари обаче всеки месец носех на Скерлев по 100 лева и му ги плащах на ръка, обясни в залата търговецът. Парите били давани, за да се плаща по-нисък официален наем за ползваната площ.

През зимата на 2007 г., която се случи мека и топла, Дарадидов закъсал с парите и отказал да плаща стоте лева рушвет. Директорът Скерлев обаче си ги търсел настоятелно по телефона. Накрая Дарадидов отишъл в полицията и разказал за изнудването. Ченгетата белязали банкнотите и описали номерата им.

На 27 март Дарадидов си уговорил среща със Скерлев и му оставил 300 лв. в кабинета. При излизането му в стаята влезли полицаите и арестували Скерлев. Директорът останал в ареста на РПУ Харманли за 24 часа, по-късно му било повдигнато обвинение.

Според защитната версия на подсъдимия Дарадидов съхранявал дърва и брикети и в сграда, съседна на ползваната открита площ. Именно за нов договор за наем го бил търсил Скерлев.
На днешното съдбено заседание беше изслушан и оперативният работник от хасковската дирекция за борба с организираната престъпност Петър Щерев, който описа пред магистратите как е била проведена цялата операция.

Делото бе отложено за разпит на нови свидетели.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Прекалено припрени и раздразнителни сте днес. Неприятното е, че това може да се отрази на работата ви, която също е с променлив успех. Тъкмо сега не позволявайте да ви влияят емоции, имате шансове за реализация на професионалното поприще. Взимате решение, което ще се окаже много важно за бъдещето ви.
01 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Можете, ако искате да вникнете и съдействате за решаването на чужди проблемите, от вас зависи да го направите. Това ще ви превърне в уважаван и търсен съветник. А вие на свой ред не бягайте от тези, които щедро ви предлагат подкрепата си. Ще ви е необходима, предвид целите, които си поставяте.
01 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би най-сетне ще успеете да разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате остра необходимост от промяна и същевременно не знаете кое точно да промените. Едно от решенията е просто да освежите обстановката в жилището си като разместите мебелите или промените цвета на стените.
01 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
01 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Едно предизвикателство ще ви мобилизира и мотивира да дадете всичко от себе си. Приятелите ви ще се отзоват на нуждите ви, но вие сте длъжни да не забравяте този жест. Допълнителни доходи ще ви позволят да осъществите мечтано пътуване или да заделите таксата за обучението на децата. Пазете нервите си.
01 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Приведете в активност себе си, и ако може хората около вас. Денят е важен със свършената работа и с посланията, които ще дадете на света. Обърнете внимание на онези въпроси, които до сега са стояли на втори план и въпреки затрудненията си ги решете. Приятел има нужда от съдействието ви, не му отказвайте.
01 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят е благоприятен за изглаждане на недоразумения с хората около вас. Разумно е да се извините, щом сте сгрешили и да продължите ведро напред. Възможно е да срещнете човека, когото отдавна търсите. Става дума за любов, но не бъдете прибързани. Работното място ще ви предложи нови предизвикателства.
01 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Притежавате завидна издръжливост и се оказвате по-устойчиви от околните на всякакви затруднения. Проблем може да се окаже обаче нещо, което е трябвало отдавна да свършите и не сте успели. Намерете време за всичките си ангажименти, като не подценявате нито един от тях. Вечерта ще се окажете на място, където ще сте обградени с внимание.
01 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В добро настроение ще премине денят ви, насищайки атмосферата около себе си с ведрина и хубави емоции. Добронамерени сте и сте готови да помагате на всеки, имащ нужда от подкрепата ви. Можете да го постигнете с конкретни дела, като се съобразите с желанията им. Това ще ви спечели уважение и привързаност.
01 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Амбицирани сте да се справите без отлагане с въпроси, които ви създават притеснения и ще го направите. Паралелно с това, със самочувствие и в добро състояние на духа, ще налагате идеите си, убедени в правотата им. Бъдете гъвкави и не поставяйте условия там, където срещате съгласие.
01 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Денят ви ще премине според очакванията, разбира се с малки изключения. За да елиминирате неприятните изненади бъдете толерантни и по-смирени. Има какво да научите от онези, които не одобрявате. Можете да имате повече, стига да не стигате до крайности в мисленето и поведението си.
01 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни, за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към него и да импровизирате. Важното е да бъдете себе си. Доверете се на интуицията си. Едва ли ще ви подведе.
01 апр 2020
Последни новини