От х:

Днес в x:

5 °C

Съдят шеф на Цигарена за 300 лв. рушвет

Бившият изпълнителен директор на цигарената фабрика в Харманли Митко Скерлев застана пред състав на окръжния съд в Хасково по обвинение за приемане на подкуп в размер на 300 лв.

Като свидетел на обвинението в съдебната зала се яви Антон Дарадидов, с чиито пари бе арестуван на 27 март 2007 г. в кабинета си цигареният шеф.
Дарадидов се занимавал с добив и търговия с дървесина. През 2004 г. той наел част от двора на харманлийската фабрика – 200 кв. м., за които сключил договор за 30 лева месечен наем. Освен тези пари обаче всеки месец носех на Скерлев по 100 лева и му ги плащах на ръка, обясни в залата търговецът. Парите били давани, за да се плаща по-нисък официален наем за ползваната площ.

През зимата на 2007 г., която се случи мека и топла, Дарадидов закъсал с парите и отказал да плаща стоте лева рушвет. Директорът Скерлев обаче си ги търсел настоятелно по телефона. Накрая Дарадидов отишъл в полицията и разказал за изнудването. Ченгетата белязали банкнотите и описали номерата им.

На 27 март Дарадидов си уговорил среща със Скерлев и му оставил 300 лв. в кабинета. При излизането му в стаята влезли полицаите и арестували Скерлев. Директорът останал в ареста на РПУ Харманли за 24 часа, по-късно му било повдигнато обвинение.

Според защитната версия на подсъдимия Дарадидов съхранявал дърва и брикети и в сграда, съседна на ползваната открита площ. Именно за нов договор за наем го бил търсил Скерлев.
На днешното съдбено заседание беше изслушан и оперативният работник от хасковската дирекция за борба с организираната престъпност Петър Щерев, който описа пред магистратите как е била проведена цялата операция.

Делото бе отложено за разпит на нови свидетели.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 18.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Успявате по забележителен начин да балансирате между професионалния и личния си живот. Никой по-добре от вас не умее да комбинира всичко така, че да е удобно на всеки. Естествено водещо е собственото ви желание, но вие чаровно прикривате този факт.
18 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се отличавате с повишената си социална активност, оставайки на втори план личните ангажименти. Имате воля и ще се справите, независимо от трудностите. Предстояща среща ще подобри очакванията ви във връзка с предстоящ проект. Развитията ще бъдат във ваша полза и ще ви подтикнат към конкретни действия.
18 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
18 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Малко хора ще са в състояние да разгадаят настроението ви днес. Работите усърдно, но емоциите доминират над всичко останало и със сигурност ви пречат, особено когато от вас се изисква да бъдете съсредоточени. Опитайте се да им противостоите.
18 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Служебната работа ви отегчава и напрежението скоро ще ви създаде главоболия. Вземете мерки и не се колебайте да направите нещо за себе си. Запознайте се с методите на релаксация, чрез тях ще подобрите тонуса си. Мислете позитивно и се вслушвайте в мнения, различни от вашите.
18 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С добри нагласи сте за предстоящите дни и това се отразява на работата ви по проектите, които подготвяте. Самоконтрола, който си налагате ще ви помогне да се справите по-лесно с изкушенията и повиши психическата ви устойчивост. Насърчете човека до вас открито да говори за чувствата си, това ще заздрави връзката ви или поне ще ви ориентира за тях.
18 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще размишлявате върху развитието на делата си от последните дни и ще търсите причините за една или друга неудача. Приемете, че има и външни фактори, които не можете да промените, така, че гледайте по-ведро на случващото се. Открийте уроците за себе си и се старайте да ги усвоявате своевременно.
18 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е днес да възникнат проблеми и да променят временно плановете ви за почивка. При финансови операции не поемайте рискове. Доброто ви чувство за хумор ще ви извади от една неловка ситуация с човек, към когото имате по-специално отношение. Близо сте до желания резултат.
18 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще ви се отдава да възприемате добре нови знания и да ги прилагате на практика почти веднага. Движението ще ви се отрази добре, ще ви избави от нежелани мисли и с повече вяра в себе си ще успявате в начинанията си. Не грешите в преценките си за другите, за това и по-рядко ви се случва да сте от губещата страна.
18 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще се радвате на добри развития в личните си дела. Промяната ще ускори процесите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Дайте шанс на човека, който търси път към вас и му позволете да ви запознае с намеренията си, които повярвайте, са добронамерени.
18 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не всичко, което предвиждате днес ще се случи, но в по-голямата си част ще следвате начертания план. Доверието, с което се отнасяте към някого или нещо, ще ви спечели нови приятели. В добра кондиция и форма на духа сте, и с повече лекота ще вземате решенията си. Готови сте за придобивки от нематериален характер.
18 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
18 фев 2020
Последни новини