От х:

Днес в x:

“Тангра” обра половината медали на феста в Бургас

Близо половината отличия получи на международния фестивал за класически, характерни и съвременни танци в Бургас хасковската формация за модерен балет "Тангра".

На фестивала участваха над 900 танцьори от цялата страна и конкуренцията беше голяма, признаха след завръщането си от хасковската група.

"Тангра" грабна 7 първи, 4 втори и 6 трети места в различните категории. Хореографката на състава Дорина Инджова пък бе отличена от журито за цялостно представяне на фестивала.

В комисията бяха проф. Хикмет Мехмедов – хореограф на Бургаската опера и преподавател в пловдивската академия по танцово изкуство, Галина Калчева – прима балерина на Бургаската опера, Добринка Паричкова – абсолютен шампион на България по спортни танци.
Малките балерини Петра Недялкова и Даниела Панайотова получиха и чек за по сто лева от един от спомоществувателите на фестивала – фирма TBI.

На 31 май "Тангра" като носител на голямата награда от миналата година ще открие етнофестивала в Минерални бани, предстои им и участие в националния шампионат в София. Класиралите се на първо, второ и трето място в София получават право на участие на световния шампионат в Германия през ноември, информира за предстоящите участия на формацията Дорина Инджова.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини