От х:

Днес в x:

7 °C

Превозвачите искат ново ГКПП на границата с Турция

Въпреки дългоочакваното пристигане на шефа на Агенция Митници Ваньо Танов на ГКПП Капитан Андреево днес той не се появи до късния следобед. По неофициална информация обаче Танов е бил отведен по странични постъпи към пункта. Неговата командировка в Свиленград беше разписана снощи от началника му - финансовия министър Владислав Горанов, заради кризата с опашките от тирове, които се вият трети ден край границата с Турция.

По-рано днес стана ясно, че върволицата от камиони пред първа бариера на ГКПП Катипан Андреево, която през последните дни на моменти минаваше 20 километра, се е стопила наполовина. По данни на митницата за времето на нощната смяна са обработени 736 камиона в двете посоки при капацитет от около 800 камиона.

През деня превозвачите депозираха декларация с искане за среща с Танов. Спедиторите искат отпадане на щателната митническа проверка на българските граничен пунктове при влизане от Турция за камионите с транзитно преминаващи товари за трети държави от ЕС.

За трайно решаване на въпроса с натрупването на камиони при ГКПП Капитан Андреево и Лесово и заради нарастващия трафик по турско-българската гранична зона, спедиторите искат отварянето на още един пункт по южната ни граница. Едно от предложенията им е пунктът при Малко Търново да бъде отворен за преминаването на камиони. Сега през този МП минават само леки коли и рейсове.

Шофьорите от опашките се оплакаха и от безобразното състояние на инфраструктурата на ГКПП Капитан Андреево. Там все още върви ремонт, който допълнително забавя придвижването. Освен това превозвачите са категорични, че в цяла Европа няма друго ГКПП, на което да липсват елементарни условия като тоалетни или пък течаща вода.

По неофициална информация от днес временно изпълняващия длъжността началник на митница Свиленград Стефан Марашев, които съвместяваше поста и с работата си като редови митничар, вече се е върнал към титулярната си длъжност в отдел “Митническо разследване и разузнаване“.

М. Манолова

 

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ви
  вива
  0 0
  20:29, 27 май 2015
  Кои са тия тъпанари, настояващи за Малко Търново? Тия там изобщо били ли са? Как си представят оттам да минават тирове през тия дерета,дето и на автобуса му е трудно да мине???

Хороскоп за 28.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Доверието, което сте изградили сред другите ще направи денят ви по-добър и успешен. С енергия и хъс ще успявате, а това ще ви мотивира за повече усърдие и последователност в действията. Доброто си настроение ще пренасяте и в личните си взаимоотношения, ще доминират чувства на добронамереност и взаимопомощ. Дано не се отдръпнете от някого заради неразбирането му.
28 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете внимателни днес. Вероятността умишлено да ви заблудят е много голяма. Не се поддавайте на суетата си. Ще съжалявате, ако прибързано приемете отправено ви предложение. Личният ви живот постепенно приема желаната от вас насока. Успявате да извлечете най-доброто от това, което ви се предлага.
28 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се вдъхновите от свое постижение и ще се амбицирате да продължите напред. Запознанство с човек, чиито качества допълват вашите и е възможна дълготрайна връзка. Емоциите ще повишат настроението и ще се стараете повече за партньора си. Новина, свързана с работата ви. Подготовка за пътуване.
28 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще се радвате на засилен интерес от страна на обкръжението си. Може би той е продиктуван от вашите чудесни идеи и предложения, с които ги изненадвате. Не правете нищо прибързано, а внимателно обмисляйте действията си. Всякакви спонтанни реакции от ваша страна за момента са нежелателни. Ведрият ви тон може да ви помогне неимоверно много. В къщи се нуждаят от вас.
28 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много детайли на другите ще убягват, но това ще ви носи предимство и ще вземате правилни решения. Също ще ви предпазва и от грешки. Стремете се към успеха и не отлагайте нищо по пътя към него. Денят носи сполука във всичко,с което се захванете. Притесненията ви скоро ще отпаднат и настроението ви ще бъде чудесно.
28 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предпочитате да прекарате този ден сред семейството си като обърнете специално внимание на по-малките членове. Ще успеете да изпълните плановете, които имате по отношение на конкретен проект. За предпочитане е да не възлагате на човек от обкръжението си задача, с която той не е съгласен. Така ще си спестите много повече неприятности..
28 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Мислите ви са насочени предимно в дейността, която упражнявате. Нововъведения и промяна в организацията ще ви помогнат да повишите печалбата и да насочите час от финансите си за други неща. Жадувате за повече разнообразие и може да го постигнете, ако не се затваряте в себе си, а потърсите подходящите хора.
28 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С помощта на влиятелна личност или административна инстанция ще съумеете да разрешите отдавна тежащ ви проблем. Усилията ви в тази насока ще се увенчаят с успех, а това ще повиши и тонусът ви. Моментът е подходящ да си пуснете тото. Шансът е на ваша страна.
28 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Мобилизирани сте и ще можете да покажете итинските си способности. Залогът е голям, пък и не ви е останало място за избор. Не бива да прекалявате със стремежа си да сте на върха на всяка цена. Еуфорията може да ви постави и в деликатна ситуация. Децата ще ви поднесат приятни изненади.
28 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Въпроси от различно естество ще занимават представителите на знака, сред които по-важни са служебните, по бизнес и в подкрепа на здравето ви. Цените времето си и в тази връзка ще следвате стриктно програмата си. Позициите ви на работното място се стабилизират и това внася успокоение в напрегнатото ви ежедневие.
28 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се посветите на задача, която обмисляте от дълго време. Усърдието ви е гаранция за успех, каквото и да ви струва то. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, докато се стабилизират отношенията ви с човека, който ви създава повече грижи. Радостна новина, свързана с децата.
28 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задълженията ви днес няма да ви натоварват, напротив. Имате желание и амбиция да се впуснете в сфера, нова за вас. Привлечени сте от възможност, свързана с инвестиции, но и перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате, но въпреки това ви вълнува.
28 фев 2021
Последни новини