От х:

Днес в x:

Само 68 души изпратиха Хасково от А група, тръгнахме си с чест

Хасково игра достойно срещу Славия

Само 68 зрители си платиха билета за да гледат последния мач на Хасково в А група след 20 и няколко годишно отсъствие от елита. От другата година нашите ще ритат в Б, като към раната от позорното отпадане, Славия добави щипка сол с гол в последната минута и незаслужена победа на фона на достойния мач на хасковлии. Поражението си е поражение, но когато същия съперник те е размазвал с 5:1 при предишното си гостуване на Ямача, резултат 0:1 може направо да се брои за успех. Плюс вдъхновената игра на Хасково, пълен със собствени юноши сред които и 16-годишния пълен дебютант Юсеин Сабри. Нашите играха като равен с равен и откровено изпуснаха да бият високомерните „бели“.

За съжаление им липсваше дори и минимална подкрепа от трибуните.. Там бяха около 200 души, повечето от които авантаджии или деца до 16 години. Непожертвали нищо за да гледат любимия отбор, зяпачите убиваха време в люпене на семки, занимание, което прекъсваха колкото да напсуват съдията.

Спестилите отиването на стадиона истински привърженици пък пропуснаха да видят рядко приятно лице на своя отбор, който игра с хъс и вдъхновение, особено през първото полувреме. Доскорошните дълбоки резерви се опитваха да изядат тревата вместо да отпуснат и метър на Славия. Хасково неочаквано възкръсна като характер и то точно, когато потъващият му кораб бе напуснат от първите си пасажери. След не особено мъжкарското бягство на Димитър Алексиев и Диян Лозев използва случая, за да разтрогне договора си по вина на клуба. И двамата направиха това под прикритието на контузии. Преди два дни заради две неизплатени заплати е напуснал Тихомир Трифонов, а само преди два часа и Григор Долапчиев. Бившата „надежда“ на ЦСКА си хванал партакешите и се самоотлъчил току преди мача, след като разбрал че не е титуляр в състава. Не че с нещо е защитил тази си претенция-в последните три двубоя тарана се скъса да пропуска голови положения от чиста позиция, след което Хасково рухваше и инкасираше разгромни загуби. В случая с Левски с 0:5.

Така Хасково остана само с 3 резерви за Славия. На теория при трима контузени титуляри и една неразположена резерва, отборът нямаше да има хора да завърши двубоя в пълен състав. За щастие този сценарий не се разви.

Вместо това нашите играха до дупка или докато имаха сили. Гола падна когато вече бяха каталясали. Славия пък пропусна да реши всичко до 25-тата минута, когато имаха 3 стопроцентови голови положения. После обаче бяха натиснати и дори можеха да инкасират гол ако имаше някой за добавка на топовния шут на Влади Узунов от фаул в 37-та минута. През втората част играта се накъса - Славия пак владееше повече топката и създаде повече положения, но голът за малко не кацна на рамото на Хасково след прекрасен шут на Кръстев от границите на големия пеналт, след който вратарят на гостите отби със сетни усилия. И когато нашите вече се виждаха със заслужено равенство, Петър Атанасов овладя една центрирана топка, технично се завъртя около оста си и препарира Николай Банков за несправедливото 0:1.

Иначе според цялостното представяне, нашите съвсем справедливо изпадат от А група, като дори подобриха срамния рекорд на Любимец от миналата година. Тогава „дините“ отпаднаха с 21 точки от едва 6 победи на фона на 29 загуби и голова разлика 25 на 104. Песимистите възкликнаха, че не може да стане по-зле за местния футбол. Оптимистите ги поправиха, че може. Хасково наистина отпада със само 25 загуби, но от по-малко мачове, с едва 4 победи и спечелени 16 точки и голова разлика 18 на 71.

Г.Христов

Шепа деца и 100-на възрастни проследиха последния ни мач в А група
Трибуните бяха пусти все едно местиня футбол е всяка година в групата на масйторите
Хасково се раздаде
...но това не стигна дори за точка
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Гю
    гюлето
    6 -7
    20:23, 27 май 2015
    гюле гюле
  • 2
    За
    запалянко
    24 -1
    20:37, 27 май 2015
    Голямо благодаря на всички момчета, които останаха до край. Те показаха, че имат големи сърца. Те показаха, че да си мъжкар не значи че си балък. Те завинаги ще останат в сърцата на шепата запалянковци дошли на стадиона, те им оставиха една надежда за напред, която ще ги топли и ще ги карат да мечтаят. На тези които напуснаха в последния момент, ще кажа, колкото и да имаш футболни качества, не проявиш ли воля и характер нищо не става. Не им се сърдя, така са решили така са направили... Те предадоха единствено своите съотборници... Нищо работа, нали?
  • 3
    Iv
    ivo_1432750002
    7 -4
    20:55, 27 май 2015
    Най после тая мърда и утрепка лозев се махна.та това копеле немойе да прави нищо освен да цоцка от майка си.той е само един коник без глава.браво на останалите момчета които се показаха истински мъже и останаха до край.алексиев се оказа предател.
  • 4
    Вс
    всевишния кенанец
    19 -3
    21:49, 27 май 2015
    Най-накрая кошмара приключи!!! И тези мърши се смятат за футболисти, че даже и професионалисти! Селянчета! Такъв шанс да играеш в А група и да се скатаваш -това е непростимо! А всички помним началото на сезона, какво се случи ли????,. питайте Здравко Узунов схемаджията и Кметя! Те най-добре знаят! А Хасково доказа че нито има публика, нито отбор, нито ръководство!
  • 5
    Do
    don omar
    0 0
    08:56, 28 май 2015
    Браво на тези момчета които останаха до края.За наемниците беше ясно ,че без изгода няма да стоят и ден повече.За хасковските момчета които са юнощи на отбора не им прави чест да предават отбора,колегите си ,треньора си и вярната хасковска публика,такива футболисти не трябваше да бъдат допускани в отбора.
  • 6
    Зр
    зрител
    4 0
    11:30, 28 май 2015
    Жалки смешници, некомпетентни по футболни
    въпроси местни хасковски простаци с
    потекло - околните села и градчета от селски
    тип: Назъров, Магарето, Слона, Ламбов,
    Ангелов бивш зам.кмет, Тихомир -фотографът,
    Белчев- набеден футолист, Здр.Узунов-бивш
    търговец на горива, настоящ овчар при
    Гр.Ганчев, колко сте жалки господа!!! Кметът
    на Хасково Ви подаде ръка, Вие се взехте за
    футболни колоси, направихте Хасково за смях
    на спортната общественост в България!
    Некъдърници! Трябва да дадете обаче отчет
    през футболната общественост в Хасково,
    какво направихте, че изпаднахме от елитната
    група.Вие сте безотговорни хора! Срам ме е
    от Вас!
  • 7
    Зд
    ЗДАВКО УЗУНОВ
    3 -2
    13:25, 28 май 2015
    Незнам какъв зрител си,май само във форумите.Като си голям мъж що се криеш като мишка-покажи се.Първо не съм на работа при никой,второ наистина имам много овце,от което не се срамувам,даже се гордея с това. Ако си толкова гладен ела ще те взема и теб за чобанин,ама не съм сигурен дали ставаш,ако не ще правиш свирки на мойте чобани!

  • 8
    Ни
    никой
    2 0
    13:34, 28 май 2015
    Г-н Узунов,не Ви прави чест да говорите по този начин.
  • 9
    Зр
    зрител
    0 0
    14:58, 28 май 2015
    Г-н Узунов, първо правя голям компромис, че Ви отговарям, защото сте абсолютен простак.Второ, като Ви знам, колко сте неграмотен, не съм убеден, че сте написали горните редове.Дитували сте на секретарката си вероятно. Трето, Вие наистина нищо не направихте за футбола в Хасково, само лапахте.Каквото можахте лапнахте и толкоз. За града, като съветник, също нищо не сте направили.Кажете ми, за една своя идея - реализирана в град Хасково, коя е тя?!Четвърто, когато аз съм гледал футболни мачове на стадиона в град Хасково, Вие сте си били на село. Дойдохте в един момент войник в Хасково, бяхте шофьор на един отговорен военен в щаба на дивизията в Хасково, който Ви очовечи, защото миришехте на оборска тор като пристигнахте в Хасково.Последва за Вас тежичък период пак на шофьор на цистерна за гориво, работещ за адаша Ви, големия Здравко Узунов. После д-р Кехайов Ви подаде малко бизнес, после започнахте да рушите този бизнес с горивата. Сега пак стигнахте до оборската тор. В това няма нищо срамно, разбира се! Само, че не се правете на велик! Знаем Ви що за стока сте г-н Узунов. Така и не успяхте за толкова много години да обогатите речника си. Чували сте само за мишки и подобни там дребни гризачи, към която група вече съм убеден в това, че мога спокойно да Ви причисля.Бъдете здрав г-н Узунов! И по-внимателно с мастиката и пеенето на прекрасните родопски песни.Чувам, че се напивате често напоследък. И последно, слушал съм Ви да пеете! Най-сериозно Ви го казвам, с уважение, вместо дребен гризач, трябваше да станете народен певец. Имате огромен талант, Господ Ви е надарил щедро с изключителен глас! Но щом предпочитате, гледайте си овцете! Срамен труд няма, за това сте прав!
  • 10
    Le
    lelelele
    0 0
    16:48, 28 май 2015
    А този жалък човечец италианеца го
    изгонете
    през девет села в десето!
    Простотия,
    италианеца щял да инвестира във
    футбола на
    Хасково.Видяхме, колко инвестира
    Назъров,
    Узунов бензинджията, Митьо
    дебелия, Кичеков
    и т.н. Списъкът е
    дълъг.Всички искаха да
    лапат и се налапаха -
    с мухи.
    Този мошеник Белардели кой го е
    пуснал на
    Ямача? Плаче си за черен печат -
    след като
    затри Спартак Варна, не знам какъв
    футболен
    лайк трябва да си за да вярваш на
    лъжите на
    този *******? Или този ще е
    новият
    гробокопач на хасковския
    футбол?!
    Абе какво каните този измамник в
    отбора! Той
    ще закрие клуба и ще избяга,само
    лъже и
    никакви пари не вкарва в отбора !
    Иска
    някакви схеми да върти ! Собствениците
    на ФК
    Хасково 2009 ,са срам и позор на града и
    всеки
    ги осмива и подиграва !
Последни новини