От х:

Днес в x:

Млади художници от Хасково с 9 от 16-те златни медала в международен конкурс

Млади автори от Хасково обраха наградите в международен конкурс за компютърни рисунки и колажи. 9 от 16-те златни медала са за възпитаници на компютърна школа “Вале” към читалище “Заря” и ОУ “Христо Смирненски”. В конкурса участват над 2000 рисунки на деца и младежи от България, Русия, Румъния, Чехия, Украйна. Те са разпределени в няколко възрастови групи, от 5 до 27 години. Авторите от нашата страна са над 500, от чужбина над 300.

Изложбата-конкурс “Творчество без граници” е организирана от читалище “Заря” и е под патронажа на евродепутата Мария Габриел. Провежда се за 6-та поредна година. Творбите на младите автори са изложени във фоайето на читалището, а награждаването е от 18 часа днес. Рисунките и колажите ще останат на разположение на публиката до 15 май.

“На първата изложба преди 6 години имаше едва 70-80 творби, сега те са над 2000”, похвали се ръководителката на школа “Вале” Людмила Стайкова. Тя е горда и със своите възпитаници, които обраха наградите на тазгодишния конкурс. “Журито, което оценява творбите, е от София”, застрахова се тя срещу евентуални обвинения в толериране на своите деца. От 9-те златни медала за хасковлии 8 са за нейни възпитаници.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини