От х:

Днес в x:

Ветеран от войната с урок по родолюбие пред младите социалисти

Вълнуваща среща подари на младите социалисти от Хасково председателят на Съюза на ветераните от войните на България Аврам Ниего в навечерието на 9-ти май. По време на разговорите Ниего разказа на младите за преживяното по време на бойните действия. “Беше време, когато от страх три денонощия не сме спали. Само да шумнеха дърветата, започвахме да стреляме, дори без реална заплаха и противник срещу нас”. Страхът не може да бъде преодолян напълно, но може да бъде притъпен”, от позицията на осмислените с десетилетия преживявания разказа ветеранът.

Най-впечатлени обаче останаха младите кадри на БСП в Хасково от факта, че младежи от различен етнос са тръгнали по собствена воля към фронта.

Момчетата и момичетата не скриха своя респект пред силата на характера на ветераните, тъй като по мнението им много от чутите разказите няма как да бъдат прочетени в учебниците и книгите, което прави срещите с тези хора безценни.

По време на срещата Аврам Ниего представи сборника “Ветераните разказват” съдържащ автентични спомени на ветераните от войната от Хасковска област.

Във връзка с 70-та годишнина от края на Втората световна война младите социалисти изпратиха поздравителни адреси до всички ветерани от войната от община Хасково.

 

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини