От х:

Днес в x:

Неродена мома донесе на Янко Митев награда от театралния фест в Ямбол

Заченатата, но все още неродена мома-пиесата „Закуска за принцеса” на хасковския драматург, режисьор и актьор Янко Митев му донесе признание от Националния куклено-театрален фестивал „Михаил Лъкатник” в Ямбол.

Пиесата е последната драматургична работа на Митев и все още не е поставяна на сцена.

Текстът обаче беше отличен на фестивала в рамките на Националния конкурс за драматургия в раздела за образователен спектакъл за деца.

Закуска за принцеса” и  пиесите, спечелили първите места и в останалите два раздела- нова българска пиеса за куклен театър и драматизация на класическа приказка, влизат в литературния сборник „Приказна фиеста”. Идеята е сборникът да предостави нови български драматургични текстове на режисьорите.

19-тото издание на фестивала в Ямбол тече все още с пълна сила. Той започна на 20-ти април и ще приключи на 24 април. В него участват с постановки куклените театри от Търговище, Добрич, Бургас, Пловдив, Сливен, Видин, Варна. Хасковският драматично-куклун театър се представя на феста и в конкурса за постановки с пиесата “Охлювът Джуро” от Миланка Милосавлевич, която е под режисурата отново на Янко Митев.„Охлювът Джуро” е най-новото заглавие в детския репертоар на хасковския театър. В пиесата участват актьорите: Силвия Предова, Захаринка Терзиева от Пазарджик и Анди Райчев от Пловдив. Сценографията и симпатичните кукли са на Наталия Гочева, а музиката, която вече е сред любимите на децата е на доц. Веселин Койчев.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини