От х:

Днес в x:

Черната котка Нефтохимик отново ни мина насред Дружба

Здрав баскетбол с елементи на кеч не спря червените от Нефтохимик

Черната котка за хасковския баскетбол, отбора на Нефтохимик Бургас, отново ни мина път и би „Хасково 2012” с 87:81. 6-та загуба за хасковлийки дойде насред зала Дружба пред 200 запалени фенове. Въпреки неистовото желание да вземат реванш за изтърваната купа на България срещу същия съперник, домакините отново преклониха глава пред водемствения отбор на Лукойл. Нещо подобно се случи и на първи март на финала за националната купа. Нашите пак бяха равностойни, но фалшивата нафта спря хасковския експрес на 59 точки, докато по-качествено гориво отведе Нефтохимик напред с 67. Така за втори път Хасково се задоволява със сребърната купа на България.


В тазвечерния мач Хасково започна ударно и на моменти изпреварваше в резултата, но гостенките бързо се съвзеха и поеха контрола над двубоя. Основната заслуга за това бе наличието на поне няколкото асове в отбора на Нефтохимик, които поделяха тежеста на двубоя. Цели 4 баскетболистки на Нафтата записаха двуцифрен точков актив, докато Хасково като че ли играеше за статистиката на Олга Дубровина. Тя бе и най-резултатната на игрището с 26 точки и 12 асистенции. Друга легионерка Ана Кириленко добави 20 точки. Въобще, голмайсторките на двата отбора звучаха повече от любопитно. Хасковлийки се чуваха с безспорно изконно местни имена като Дубровина, Кириленко и Телайне, докато онези звучаха по прозаично, но пък и по - „бургаски”- Вера, Лидия, Ивелина и Борислава.

Така, въпреки ударното начало в шампионата, БК Хасково, вече е далеч от първото място, окупирано именно от бургазлийки. Те са с 32 точки, Хасково са трети с 30, а между тях е Дунав Русе с 31. Добрата новина е че БК Хасково има безкрайно лесна програма до край на редовния сезон, като в последните два кръга играят със слабаците Рилски спортист и Левски. Следват плбейофи за разпределянето на медалите измежду 6-те участници в женското баскетболно първенство на България.


Г.Христов

Иначе Хасково се държа равностойно през по-голямата част от двубоя
Обаче ни смачкаха в борбата под коша
Гостенките доминираха в броковете и борбата за отскочили топки
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини