От х:

Днес в x:

4 °C

Хасковски булевард стана селски сокак

Дупка дебне автомобилите на завоя от "Съединение" към "Стефан Стамболов"

Хасковски булевард, при това на пъпа на центъра, стана като класически селски сокак, който не може да изтрае и една зима. Огромна дупка зейна на завоя от „Съединение” към „Стефан Стамболов” точно до училище „Христо Смирненски” и вече разтропа няколко попаднали в нея автомобили. Кратерът е с порядъчно остри ръбове, готови с лекота да спукат коя да е гума, и с достатъчно дълбочина да навехнат нечий крак ако зазяпан пешеходец стъпи в него. А вървящи има бол-точно до дупката минава пешеходна пътека, по която се изнася целия поток отиващи от и за училището, както и към Болницата, Пътно управление, Кауфланд и още две гимназии по направлението. Засега двукраките са повече потърпевши от пръскащата ги вода, плискаща след всяка минала кола.


Според редовни пешеходци в района кратерът се появил вчера, според други обаче се „оформял” в последните няколко дни. Всеки виждаше неудобството от своя си ъгъл-шофьорите псуваха че си рискуват колите, пешеходците - че рискуват тях. И май имаха повече основание. „Тука понякога карат като ненормални за да преварят светофара и другите коли. Кат се засилят отгоре и влизат в улицата с висока скорост” ожесточено жестикулирайки обясняваше възрастен мъж, твърдящ че живее точно в блока на завоя. Нагледал се бил на подобни ситуации. Според него ако по-заигран автомобил/а такива има много/ хлътне в дупката, колата ще излети точно към тротоара и пешеходците. „Горе” за него са онези дето идват откъм ПМГ и наистина засилват доста при форсиране на обширното кръстовище. Останалият трафик чака за ляв завой или пък има остър ъгъл за завиване надясно и не могат да ускоряват кой знае колко. Точно последните обаче пръскали най-много, защото ненормалната регулация на хасковските кръстовища дава зелено едновременно на пешеходци и коли правещи десен завой.


Най-обидното за живущите в квартала, имащи се за потомствени хасковлии, обаче е как се асфалтира дори централен булевард. Дупката разкирва поне 3 вида асфалт, говорещи че мястото е кърпено многократно и все така некадърно. А става дума за една от трите най-ключови артерии на Хасково с най-голям трафик, и която поне на теория трябва да е част от визитката на града. Който заприличва повече на селски тип особено за гостите си, минали и през Книжовник, където главната им също не издържа първата си истинска зима.


Г.Христов

Разнебитения участък затваря почти цялата дъга на завоя надясно
За да избегнат кратера колите минават на сантиметри от бордюра
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не проявявайте самоинициатива там, където са нужни колективни действия, ако искате да го приключите добре и в срок започнатото.Доверете се на партньорите си, говорете за намеренията си и търсете мнението им по всички общи въпроси. Вечерта ви ще е различна, но не неприятна. Ще забравите за грижите и ще се заредите с много положителни емоции.
27 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Постепенно се приближавате към целта си и не е изключено точно днес да я постигнете. Упоритата ви работа и непоколебимата увереност в успеха най-после ще бъдат удовлетворени. Не пропускайте да отбележите и подкрепата, която ви оказват най-близките ви хора. Покажете им своята признателност с недвусмислен жест.
27 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не допускайте натовареността ви днес да попречи на вече уговорени срещи с приятелите ви. Финансовите резултати от дейността ви може да не са в границите, които предвиждате, но ще ги имате. Каквито и да са даденостите, предстоят ви хубави моменти. Има на какво да се радвате, ако не го виждате, жалко за вас.
27 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Дистанцирайте се от всякакви дразнители и си осигурете творческа атмосфера край вас. Пред следващата седмица ви очаква разработването на определен проект, който започвате от днес. Сътрудниците ви ще останат удовлетворени от предложение, което правите и с готовност ще се включат в задачата.
27 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Притесненията ви ще отпаднат и ще получите повече, отколкото сте очаквали. Едно ново начало ще промени отговорностите ви, като по-голяма част от тях ще се трансформират в нови. Ще създавате перспективни връзки и ще общувате с хора, които ще са ви от полза. Ще се радвате на добро настроение и ще успеете да направите и някой друг щастлив.
27 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Търпението е ключа към успеха ви днес. С каквато и работа да се захващате, бъдете толерантни към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в дейност, която сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения с успехите си.
27 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Разчупете леда в сърцето си, приемете любовта и загърбете всякаква злоба, завист и омраза. В професионален план нещата ви ще вървят блестящо, което ще предизвика доволство у вас. Направете малък подарък на любимия си човек, този жест на внимание ще подобри отношенията ви. Задръжте това топло усещане колкото се може по-дълго.
27 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Амбицирани сте да постигнете мечтата си. Високите ви цели изискват и смелост, която очевидно не ви липсва. При затруднения не се колебайте да потърсите подкрепа. Настроението ви ще е приповдигнато и от вътрешното ви усещането за нещо вълнуващо и хубаво. Споделете го с любимите си хора и нищо няма да го помрачи.
27 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете, доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате. Имате твърде много енергия и най-разумно ще е да я оползотворите.
27 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изразявайки увереността си, печелите привърженици и работата ви спори. Ще разширите възможностите си в бизнеса, ако откриете върху какво още да концентрирате енергията си. Ще ви предложат съдружие и ще споделите надеждата на някой за по-добро бъдеще. Любовта е до вас и ви вдъхновява.
27 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С роднини ще се радвате на придобивки и приятни вести. В бизнес-отношенията и общите начинания е добре да синхронизирате действията с партньорите си, за да ускорите развитията в своя полза. Високите ви амбиции ще ви мотивират да поемете повече отговорности, но с ясна цел - печалба.
27 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ако говорите за това, което интересува другите, и двете страни ще спечелят. Това е особено важно за тези от вас, които си търсят работа. Опитайте се да убедите работодателя си, че квалификацията която притежавате, ще ви позволи да допринесете за личния си успех и за този на фирмата му.Денят ви ще бъде слънчев, само малко повече хъс и ще успеете.
27 фев 2021
Последни новини