От х:

Днес в x:

Късо подпали колата на пенсиониран електричар

Колата пламнала преди час, при паркиране след дълъг път

Късо съединение подпали личния автомобил на пенсионирания майстор от енергото Огнян Бъчваров. Неговото Ауди А 3 пламнало в гаража, малко след като Огнян и неговото семейство се върнали от дълъг път. По закона на всемирната гадост, пожарът се развилнял не на пътя, а точно когато освен возилото може да изпепели и още куп други неща - в случая гараж, инвентар и оборудване. Къщата на улица Кресна 16 бе отървана само заради светкавичната намеса на два противопожарни автомобила. В днешния мокър ден пожарникарите не вярваха че ще им се наложги да гасят, а по-скоро бяха приготвили помпите за отводняване, но калпава автомобилна ел система на уж запазеното Ауди, ги мобилизира да работят по предназначение.

Огънят бе потушен скоростно, но не преди да види сметката на всичко което можеше да гори и най-вече на колата. Междувременно гъстият пушек стресира хасковския център. Димът се виждаше от километри и се бе разстелил на стотици метри, така че локализацията в подаваните сигнали бе различна. Ако се вярваше на подателите гори всичко от ПМГ до бившия бар Тепро и най-вече новия хипермаркет Лидъл. В дийствителност улица Кресна се явава пресечка на бул. България малко зад УНСС, но силния вятър разнесъл кълбета пушек навсякъде. Ощеи по екзотични бяха предположенията какво става. Те варираха между промишлена авария/не че в района има промишленост/ до взрив на бомба или поне на газова бутилка. За щастие не бе нито едното инто другото, а просто акумулатор.

Според огнеборците именно около електрическото сърце на двигателя се случило късото, което тръгнало по гумените уплътнения и в крайна сметка обхванали целия двигател. Колата била бензинова, но за щастие след дългия път в резервоара имало много малко гориво и въпреки че автомобила изгорял безп остатък, до взрив не се е стигнало. Няма пострадали.

Г.Христов

Огнян Бъчваров заедно със сина и жена си гледаха тъжно съдбата на колата си
Инцидентът се разиграл на Кресна 16
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини