От х:

Днес в x:

Топъл дъжд днес, вали и утре

Днес ще ни бъде хем топло хем мокро

Дъждът от вчера ще се прояви и днес с една малка разлика. Ще бъде по-топъл. През целия ден времето ще се задържи меко за началото на февруари, предимно облачно, но и с временни разкъсвания на облачността главно над Южна България. За съжаление на отделни места ще има превалявания и Хасково е сред тия места. Валежите ще започнат вероятно през втората половина на деня.
В Северозападна България ще преминават в сняг, но при нас ще е повече от топло. Максимални температури между 6° и 11°, в най-южните райони, включително Хасково- 13°. Минималните сутринта в северната част на страната бяха около -1 до 4 градуса, но в Югоизточна България, с Хасковска област в нея , стигнаха до до 6°-9°.


В планините ще се задържи предимно облачно, по най-високите им части е възможно все още да превали слаб сняг. Ще има и временни разкъсвания на облачността. Вятърът по билата ще е умерен от запад, към края на деня от югозапад. Температура на 1200 м.н.в около 5°, на 2000 около -3°.
През следващите дни ще има променлива, по-често значителна облачност, но само на отделни места ще превали слабо. Във вторник вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде слаб, в Дунавската равнина и Източна България - умерен. С него за кратко ще проникне по-студен въздух. Минималните температури ще са предимно между минус 2° и 3°, а максималните между 3° и 8°. В сряда отново от юг-югозапад ще започне пренос на топъл въздух, температурите ще се повишават и максималните в четвъртък ще са между 8° и 13°.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини