От х:

Днес в x:

Реката отнесе пътя за Родопи, още две села откъснати от света

Марица също вдигна застрашително нивото си

Три хасковски села – Родопи, Динево и Любеново, са откъснати от света заради придошлата река, която е заляла пътища и мостове. Според кметицата на Родопи Маргарита Атанасова водата е заляла пътя още сутринта около 9 часа и го е направила непроходим. 150-те жители на селото са откъснати от света, защото няма друг път.

По думите на кметицата нещата през деня се влошили. „Към 15 часа ходих да видя какво е положението, водата беше на педя под моста. Сега вече сигурно го е заляла. Този път редовно се наводнява, ремонтираха го само преди седмици. За разлика от преди обаче сега положението напомня бедствието от 2012-а, когато беше голямото наводнение и трагедията в Бисер. Вижда се как водата е откъртила парчета асфалт и ги влачи надолу. Пътят със сигурност е в огромни дупки, през 2012-а имаше ями, дълбоки по няколко метра”, описа ситуацията селската управничка. Тя допълни, че в селото няма бедстващи хора или нуждаещи се от спешна медицинска помощ. „Засега имаме вода. Помпата я изключихме още преди обед, но резервоарът беше пълен, така че засега от чешмите тече вода. Предполагам, че още тази вечер или утре сутринта обаче ще пресъхнат. И ток имаме, засега”, каза още Атанасова.

Подобно е положението и другите две хасковски села – Любеново и Динево, които редовно остават изолирани от света при прииждане на реката, потвърди заместник-кметът Златимир Желев.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини