От х:

Днес в x:

206 деца: Стига жертви! Спрете войната по пътищата!

206 детски рисунки бяха подредени във фоайето на община Симеоновград днес, с изложбата бе отбелязан световния ден за възпоменание на жертвите от катастрофи. Симеоновград има особено трагична причина да участва в отбелязването на този ден. Навръх Великден 2011 година шест деца бяха пометени от пиян шофьор и намериха съмртта си в един от най-черните инциденти от българската война по пътищата.

Малко преди откриването на изложбата близки и роднини, кметът Пейчо Стайков, служители от администрацията, както и двама депутати – Делян Добрев и Евгения Ангелова, почетоха паметта на жертвите на мемориала в близост до мястото на катастрофата.

В изложбата участват деца от почти всички общини на областта, но има рисунки и от други краища на страната. Тя се организира от община Симеоновград, родителите на шестимата загинали младежи, както и от сдружението „Стоп на войната по пътищата”. Изложбата ще остане във фоайето на общината до 6 декември, когато е празникът на Симеоновград, а след това рисунките ще бъдат изпратени на сдружението, което издава плакати, флаери, листовки и други рекламни материали. 

След откриването на изложбата деца от симеоновградски учебни заведения изнесоха кратка програма. Те пяха песнички, посветени на правилата за движение, разумното шофиране и правилно поведение на улицата. Общото в посланията бе: „Стига жертви! Спрете войната по пътищата!”

Тодор Кръшков 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини