От х:

Днес в x:

Изпушил бойлер паникьоса хасковска забавачка, евакуираха децата

Директорът на яслата показва проблемния бойлер

Аварирал бойлер предизвика временна паника и незабавна евакуация на децата от яслата към ОДЗ 18 "8-ми март", около 10 без 15 тази сутрин. Намиращата се на ул. Оборище сграда бе опразнена светкавично, след като бойлерът в един от санитарните възли започнал да пуши. Димът бил засечен от димните датчици монтирани по таваните на помещенията. След като и персоналът с очите си видял горящия бойлер, започнала незабавна организация на извеждането на мъниците от сградата. Междувременно бил подаден сигнал на 112 и пак междувременно били уведомени родителите. Последните се стекоха в двора на яслата, пристигна и екип на хасковската пожарна. През това време със завидна експедитивност, лелките изведоха за ръчичка 80-те дечурлига без да допуснат нещата да излязът извън контрол. По стреснати бяха мамите, но и те овладяха паническия пристъп и спокойно изчакаха компетентните органи да си свършат работата. Огнеборците довършили евакуацията, отцепили района и започнали обезопасяването на опасния уред. Пламналият кабел не е предизвикал сериозен пожар и рискът от гръмване на бойлера е бил минимален, но са взети всички превантивни мерки - уредът е разкачен от ток и вода. След отстраняване на опасността децата са върнати в забавачката.

Това е единствения случай в последните 24 часа с който пожарната се е занимавала по предназначение. 13 от 15-те им повиквания за последното денонощие касаят отводнявания-от обувни фабрики до басейни на детски градини и жилищни блокове.


Оказана е и техническа помощ за повредения мост над река Съзлийка край наводненото през уикенда симеоновградско село Калугерово.

Г.Христов

Димът задействал димните датчици
Децата бяха незабавно евакуирани
И изчакаха заедно с родителите в двора на заведението
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ди
    димитричка
    5 0
    16:31, 9 сеп 2014
    Ул. Оборище ?????????
  • 2
    Сн
    Снимка 1
    3 -2
    17:39, 9 сеп 2014
    Е браво.Ремонтиран бойлер с сменен ключ.Колко ли защити е премахнал майстора та да стигне до тук, че да се запали.Нали не е гръмнал.От пестене ще направите белята.
  • 3
    Аа
    ААА
    8 -1
    19:38, 9 сеп 2014
    Аз съм майка на едно от децата на снимката и никой не ме е уведомил.Нито през деня,нито като си взех детето.Разбрах сега от Хасково.нет
  • 4
    Др
    друга майка
    5 0
    21:14, 9 сеп 2014
    Най-важно е,че всичко е приключило без инцидент и ,че всички са живи и здрави.
  • 5
    Ма
    МАНГО
    2 -1
    00:49, 10 сеп 2014
    Бас държа, че този бойлер е монтиран от някой възпитаник на ОДЗ-то!
    Човек с акъла си и с елементарни познания по ВиК, не би могъл да монтира "така прекрасно" тръбите. Най-вероятно същия възпитаник е свързал и ел.инсталацията.
  • 6
    Гл
    глупости на търкалета
    4 -1
    11:46, 10 сеп 2014
    Абе сериозно ли? Един бойлер изпушил и вече викат медии. Управител съм на фирма и такива дребни инциденти има редовно. Не съм викал досега никакви медии само за да им покажа развалената кафе-машина или протеклият бойлер. Реално в тази от мухата е направила слон. Просто някоя лелка да беше взела един пожарогасител и да загаси "пожара",а не да разкарват пожарната за щяло и нещяло. То онзи ден ми се запали скарата ама не съм викал пожарна а си я загасих сам.
Последни новини