От х:

Днес в x:

Капан дебне шофьори на „Лонгоза“

Пропадналите шахти на кръстовището на "Лонгоза" и "Юндола"

Капан за шофьори дебне на кръстовището на улиците „Лонгоза“ и „Юндола“ в Хасково. След пропадане на металните решетки на отводнителната, зейнала дупка с дълбочина около половин метър. Тя се намира точно в средата на пътя, който и без това не е особено широк, а шофьорите едва я заобикалят.

Решетките хлътнали в сряда по обяд, когато минал един от поредните камиони, които снабдяват близките магазини. Това разказа Петър Костов, който живее наблизо. Ако беше лека кола, щеше да пропадне в шахтата, тъй като гумите й са по-малки, предположи той.

Мъжът дори позвънил на телефон 112, за да сигнализира за проблема. От централата обаче му обяснили, че ще прехвърлят сигнала в местната администрация, която отговаря за подобни проблеми. Вече трети ден обаче решетките не са ремонтирани, а хората се притесняват някоя кола или човек да не пропадне в шахтата. Костов дори обезопасил мястото с пръчка и парче червен плат.

„Тежките решетки все още са в дупката, но е въпрос на време някой мургав да ги свие. Ние ги храним, пък те ни крадат“, разлютено коментира забързан шофьор, който отказа да се представи.

Оказа се, че в община Хасково сигнал за пропадналите шахти няма. Шефът на общинското предприятие „Екопрогрес“ Коста Сарджев първоначално обясни, че гражданите трябва да подадат писмена жалба в общината, но после все пак каза, че в понеделник ще проверят случая.

Дотогава обаче не е ясно какво може да се случи. Петър Костов дори припомни, че преди няколко години шофьор си счупи колата в близката шахта по улица „Лонгоза“ и осъдил общината за щетите. За инцидента Haskovo.net писа в материал„Крадена“шахта разнебити колата на хасковлия на 18 юли 2012 г.

През 2012 г. пък от администрацията предложиха изменение в Наредбата за управление на общинските пътища, тъй като бяха зачестили предявените претенции от граждани за потрошени коли. Те настояваха при описване на щетите да присъства и представител на общината.

Анета Кутелова

Преди 2 г. бизнесменът Николай Колев си строши колата в съседната шахта

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини